WhatsApp Sesli Arama Özelliği Geliyor

İtalyan iPhone bloğu olan iPhoneItalia web sitesinde yer alan bir haberde birçok ekran görüntüsüne yer verilerek bu görüntülerin Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp uygulamasının arama fonksiyonunun beta sürümüne ait olduğu iddia edildi.

Son birkaç aydır WhatsApp uygulamasının seçilmiş olan kullanıcılara bu fonksiyonu test ettirdiği, yakın gelecekte bir tarihte yayınlanacak bir güncellemeyle bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Dünya çapında WhatsApp uygulaması kullanılarak gönderilen mesaj sayısının standart SMS yoluyla gönderilen mesaj sayısından fazla olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sesli arama özelliğinin getirilecek olması oldukça büyük bir yenilik olacak gibi görünüyor.

whats-app-arama-3

Uygulamanın beta sürümünün ekran görüntülerinde görüleceği üzere oldukça sade bir ara yüz bizi karşılayacak ve bu görüntüden anlaşıldığı üzere sesli arama özelliğinin görüntüsü iOS arama ekranına oldukça benziyor. Arama ekranında telefon görüşmesine cevap verme, sessize alma, hoparlörü açma ve kullanıcıya mesaj atma özellikleri bulunuyor.

Bu sene Ocak ayı itibariyle 700 milyon kullanıcıya ulaşan WhatsApp, an itibariyle en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olup, özellikle Hindistan’da ve etrafındaki ülkelerde oldukça popüler.

WhatsApp tarafından yapılan CNET’e yapılan bir açıklamada arama özellikleri konusu doğrulandı fakat konuyla ilgili detaylı bilgiye yer verilmedi: “Az sayıdaki bir miktar insan tarafından sesli arama özelliği test ediliyor fakat daha fazla gösterecek bir şeyimiz bulunmuyor”

whats-app-arama-2

Arama servisi kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale geldiğinde –ki iki tarafın da arama yapmak için beta sürüme sahip olması gerek- sohbet penceresinde kullanıcının isminin yanında bir telefon ikonu görülebilecek. BGR Hindistan tarafından Android cihaz üzerinde arama özelliği test edildi ve mükemmel bir şekilde çalıştığı görüldü.

Bu arama ile ilgili yapılan açıklamada, 3G bağlantısıyla kristal netliğinde ses araması gerçekleştirildiği, aslında ses kalitesinin normal ses aramasından bile daha net olduğu belirtildi. Edge hızında ise, aramanın “normal” olduğu söylendi.

WhatsApp kullanıyor musunuz? Bu özellik getirildiğinde sık sık kullanmayı düşünür müsünüz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir