Whatsapp Sesli Arama Özelliği ve Bulunan Açık

Dünya’da en yaygın olarak kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, neredeyse her gün gelen güncellemeleri ile birlikte farklı bir boyut kazanmıştır. Bu güncellemeler ve gelen yenilikler ile birlikte kendisine rakip olmadığını ve mesajlaşma servislerinde liderlik koltuğunu kaptırmayan Whatsapp, biraz dikkatsiz davranmış olmalı ki güncellemeler sırasında bilgi sızdırdı.

Genel olarak kodlama yapısından kaynaklanan açık, sesli arama özelliğinin gelmesi ile birlikte meydana çıkmıştır. Bu açığın zararları ise resimleri 3. Kişilere sızdırmış bulunmaktadır. Bu şu demek oluyor ki sizlerin arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz resimler şuan itibariyle 3. Kişiler tarafından görüntüleniyor olabilir.

Büyük bir hataya sebebiyet veren Whatsapp, yapmış olduğu yeniliklerin yanı sıra bu tarz hataları ile gündem deki yerini ne kadar koruyabilir tartışma söz konusu diyebiliriz. Hollanda lokalosyonlu bir web sitesinde yapılan açıklamaya göre Whatsapp, sesli arama özelliği güncelleştirmesiyle birlikte gelen açık, metin ve görsel kodların alınmasına sebebiyet vermiştir. Açık tespit edilip kısa süre içerisinde müdahale edilmezse eğer, %99.9 bu şekilde görüntülenmeye devam edecektir.

sesl iarama

Sesli Arama Özelliği Kullanışlı Mı ?

Whatsapp’ın sesli arama özelliğine değinecek olursak eğer; oldukça şık bir tasarıma sahip ve kullanıcı kolaylığı yönünden herkesin rahat bir şekilde kullanabileceği kodlama yapısına göre üretilmiştir. Whatsapp’ın ana amacı olan mesajlaşma servisinin sadeliği ve kullanışlığı sesli arama özelliğine de aktarılmış gözüküyor. Bu demek oluyor ki; Whatsapp bir sonra ki güncellemeler ile birlikte çıkaracağı yeni uygulamalarda da bu sadeliği ve şık tasarımı koruyacaktır.

Sesli Arama Özelliği ile Neler Yapabiliriz ?

Sesli arama olduğu için gelen çağrılara illa ki çağrı olarak sizlerde cevap vermek zorunda değilsiniz. Mesaj olarak da karşı tarafa iletebiliyorsunuz. Gelen aramaları isterseniz kayıt ederek, daha sonradan dinleyebiliyor ve arşivlerinizde tutabiliyorsunuz.

Her yönüyle gelişmek için kendini hazırlayan Whatsapp, günümüzde en yaygın olarak kullanılan mesajlaşma servisi yerini şuan itibari ile korumaktadır. Güncellemeler ile açıklamalar kapatıldığı takdirde bu yerini koruyacak ve daha milyonlarca kullanıcıya ulaşacağı gözlemleniyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir