Whatsapp yeni özelliklerle yerini sağlamlaştırıyor

Whatsapp geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından 4 Milyar $ nakit para, 12 Milyar $ hisse senedi ve 3 Milyar $ sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştı. Toplamda 19 milyar dolara satın alınan Whatsapp, bir süredir güncelleme sürecindeydi. Sürekli yeni özellikler kazanarak yerini iyice sağlamlaştırmaya başladı demek yanlış olmaz sanıyorum.

whatsapp facebook

Facebook satın aldığında gizlilik ilkelerinin ihlal edilip bilgilerin paylaşılabileceği, bu yüzden artık güvenli bir platform olmadığı bazı çevrelerce dile getirilmeye başlamıştı. Whatsapp kurucusu Jan Koum’un “sizlerin gizliliğinize saygı, bizim genlerimize işlenmiş durumda” açıklamasıyla güven tazelemiş oldu. Ayrıca “kullanıcıların verilerinin de reklam amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini” de ekledi.

İlk olarak whatsapp’a sesli arama özelliği geldi. Bunun yanısıra çeşitli güncellemelerle stabilite de sağlandı. Windows 8 beta sürümü ile “kişiye özel bildirimler” de kurulabilecek. Yani alarm kurulabilecek.

Son görülme olayı da tartışma çıkarmıştı. Bu konuya da açıklık getirildi. Bu özellik isteyen kişiler için açılabilecek. Whatsapp her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bakalım daha neler gelecek…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir