Whatsapp’ta İki Adımlı Doğrulama Nasıl Açılır?

Apple ve birçok servis gibi Whatsapp uygulamasında da bir adet iki adımlı doğrulama sistemi bulunuyor ve bu sayede hesabınızın güvenliğine bir katman daha eklemiş oluyorsunuz.

Whatsapp uygulaması güvenlik amacıyla ilk aşamada uygulamayı her kullanan kullanıcının da bildiği üzere telefon numaramızı istiyor ve numaramıza gönderilen 6 haneli şifre aracılığıyla kendi numaramızı kullanarak whatsapp üzerinden iletişime başlayabiliyoruz.

Peki ilk güvenlik aşaması ne kadar güvenilir bu konu tartışılır. Bu güvenlik önleminin yeterli olmayacağını düşünen kullanıcılar için iki adımlı doğrulama yöntemi nasıl aktif edilir onu anlatacağız.

İki adımlı doğrulama yöntemini kullanabilmeniz için ilk olarak 6 haneli bir şifre belirlemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra isterseniz opsiyonel olarak bir de e-posta adresi tanımlayabilirsiniz. Böylelikle telefonunuza whatsapp uygulamasını kurduğunuzda sadece telefonunuza whatsapp tarafından iletilen şifre tek başına yeterli olmayacak, kendi belirlediğiniz şifreyi de girmeniz gerekecek.

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama İle İlgili Bilinmesi Gerekenler – ÖNEMLİ

Diğer iki adımlı doğrulama yöntemlerinden farklı olarak kendi ürettiğimiz bir şifreyi kullanıyor olmamız whatsapp şifrelemesinin artısı diyebiliriz, keza genel olarak diğer iki adımlı doğrulama yöntemlerinde sistemin kendi ürettiği şifreleri kullanma mecburiyetine itiliyoruz. Opsiyonel olarak gireceğiniz e-posta adresi de bu şifreyi unutmanız durumunda iki adımlı doğrulamayı iptal edebilmeniz için kurtarma postasının gönderilmesi için kullanılacaktır. Eğer bir e-posta adresi girmeden iki adımlı doğrulama yöntemini aktif hale getirir ve kendi belirlediğiniz şifreyi daha sonra unutursanız whatsapp hesabınızı kilitleyecektir.

Eğer şifreyi unuttunuz ve herhangi bir kurtarma e-postası almadıysanız, telefon numaranızı tekrar doğrulamak için en son kullandığınız günden itibaren 7 günün geçmesini beklemeniz gerekecek.

Yedi günün sonunda iki adımlı doğrulama şifresini girmenize gerek kalmadan whatsapp hesabınıza doğrudan telefonunuza gelen sms şifresi ile giriş yapabileceksiniz fakat size iletilmeyi bekleyen tüm mesajlar silinecek.

Son ve en önemli olarak, eğer son kullanımınızdan sonra 30  gün geçmiş olur ve herhangi bir hareketlilik yaşanmaz ve bu tarihten sonra sonra telefon numaranız yeniden doğrulanır ise, hesabınız şifresiz olarak yeniden açılabilir fakat komple sıfırlanır ve adınıza yeni bir hesap açılır.

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Açılır?

  1. iOS cihazınızdan Whatsapp uygulamasını açın.
  2. Ekranın alt kısmında bulunan Ayarlar butonuna dokunun.
  3. Hesap >> İki adımlı Doğrulama yolunu takip edin.
  4. Etkinleştir butonuna dokunun.
  5. Daha sonra hatırlamanız gerekecek olan ve unutmamanız gereken 6 haneli şifrenizi girin.

NOT: Whatsapp periyodik olarak bu şifreyi size soracaktır. İki adımlı doğrulamayı kapatmadığınız müddetçe bu hatırlatmaları kapatmanın bir yolu bulunmuyor.

  1. Opsiyonel olan e-posta adresini girin. Tekrar söylüyoruz bu adresi girmenizde fayda var, daha sonra onaylayın.

Not: Sistem doğrulama e-postası yollamıyor.

Not2: Eğer Whatsapp üzerinden size iki adımlı doğrulama ile ilgili bir mail gelirse o maili hemen silin, kati suretle içindeki linke tıklamayın. Birileri Whatsapp hesabınızı ele geçirmek istiyor olabilir.

Tebrikler, iki adımlı doğrulamayı tamamladınız!

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Kapatılır?

  1. iOS cihazınızdan Whatsapp uygulamasını açın.
  2. Ayarlar >> Hesap >> İki Adımlı Doğrulama >> Devre Dışı Bırak yolunu izleyin.
  3. Açılan pop-up pencerede Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Eğer iki adımlı doğrulama şifrenizi unuttuysanız şifrenizi değiştirmek çok basit.

  1. iOS cihazınızdan Whatsapp uygulamasını açın.
  2. Ayarlar >> Hesap >> İki Adımlı Doğrulama >> Şifre Değiştir yolunu izleyin.
  3. Yeni 6 haneli şifrenizi girin ve onaylayın.

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama E-Posta Adresi Nasıl Değiştirilir?

  1. iOS cihazınızdan Whatsapp uygulamasını açın.
  2. Ayarlar >> Hesap >> İki Adımlı Doğrulama >> E-posta Adresini Değiştir yolunu izleyin.
  3. Yeni kurtarma posta adresinizi girin ve onaylayın.

Eğer iki adımlı doğrulama şifrenizi unutursanız tek yapmanız gereken Whatsapp’tan kurtarma postasını yollamasını istemek.

Bol sohbetli günler!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir