Wi-Fi Bağlantısını Daha Verimli Kullanmak

Evde bulunan kablosuz modeminizi çok daha etkin bir şekilde kullanarak Wi-Fi bağlantı hızınızı artırabilirsiniz.

Evde bulunan bazı eşyalar ve engeller internet bağlantınızın yavaşlamasına neden olmaktadır. Aradaki engelleri kaldırarak ve modem üzerinde yapacağınız birkaç ayarla siz de daha hızlı bir internete sahip olabilirsiniz.

Wi-Fi dalgalarının radyo dalgalarından aslında çok da bir farkı bulunmuyor. Radyo dalgalarından, dalga boyu olarak sadece 12 cm daha kısa olan Wi-Fi dalgaları engeller karşısında düşük oranda aşımlar yapabilir. Hiçbir engel olmadan maksimum 45 metre öteye gidebilen bu dalgalar, aradaki engeller arttıkça 45 metreye dahi ulaşamazlar.

Modeminizden maksimum verim alabilmek için yapılması gerekenler:

Öncelikle modeminizi evin merkezine yerleştirin ve çevresinin açık olmasına dikkat edin. Bu sayede sinyallerin evin içerisinde çok daha kolay bir şekilde dağılmasını sağlarsınız.

Modeminizi yüksek bir yere koyun. Modemden çıkan dalgalar her zaman aşağı yönlü olduğu için üst tarafta bulunan modemler size çok daha iyi verim verecektir. Üst kattaki komşularınızın modemlerinin daha iyi çekmesinin en büyük nedeni de budur.

Modeminiz iki adet antene sahipse birini dikey, diğerini yatay olacak şekilde konumlandırın. Bu sayede dalgaların birbirine karışmamasını aynı zamanda sinyallerin daha iyi bir şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Cloudcheck uygulamasını kullanarak modeminizi nereye koymanız gerektiğini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir