Wi-Fi Şifrelerinizi Kaydedin

iOS cihazlarının en büyük eksikliklerinden bir tanesi kaydetmiş olduğumuz Wi-Fi şifrelerimizi daha sonra bakmak istediğinizde göremiyor olmamız.

NetworkList

Yakın geçmişte Cydia’da Wi-Fi şifrelerinizi kaydetmenize yarayan bir tweak yayınlandı. Networklist adındaki bu tweak sayesinde, cihazınıza girdiğiniz Wi-Fi ağlarının şifrelerini SSID yani ağ adları ile birlikte otomatik olarak kaydediyor. Eklentinin amacı, Wi-Fi ağ adlarını ve şifrelerini daha sonra gerek olduğunda kolay olarak hatırlamanıza yardımcı olmak. Uygulamayı açtığınızda ağ isimlerini ve şifrelerini kolayca kopyalayabilmeniz için uzun dokunduğunuzda kopyala yapıştır menüsü de beliriyor.

Potansiyel güvenlik problemleri konusunda endişeleriniz olabilir ki bu gayet normal fakat endişelenmenize gerek yok keza hiçbir problem söz konusu olmayacaktır. Aşağıdaki İngilizce videoyu izleyerek de daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Networklist tweakını cihazınıza kurduktan sonra Ayarlar bölümündeki Wi-Fi bölümünde “Known Networks” yani Bilinen Ağlar adında bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümde, kayıtlı Wi-Fi ağlarının adlarını ve şifrelerini görebileceksiniz. Yukarıda da söylediğimiz gibi dokunduğunuzda kpyala yapıştır menüsü belirecek ve gerekli alanların kopyalama işlemini yapabileceksiniz.

Networklist eklentisine göz atabilmek için Cydia’da BigBoss reposunda giderek tweakı indirebilirsiniz. Eklenti bigBoss reposunda ücretsiz olarak sunulmakta.

Eklentiyi Cydia’dan indirdikten sonra aşağıdaki yorum alanından yorumlarınızı bizlerle paylaşmanız bizleri mutlu edecektir.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir