Windows 10: Bulanık Yazı Sorunu Nasıl Çözülür?

Son zamanlarda hangi bilgisayar tercih edilirse edilsin işletim sisteminin Windows 10 olduğu görülecektir. Windows 10 en yeni işletim sistemi olmasına rağmen eski işletim sistemlerinde görülmeyen bir sorunla kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Bu sorunlardan biri de bulanık yazıdır. Bulanık yazı konusunda çoğu kullanıcı farklı programlar yükleyerek çözmeye çalışmaktadır. Ancak problemin çözümü oldukça kolay ve hızlı çözülebilmektedir. “Windows 10 bulanık yazı sorunu nasıl çözülür?” sorusunun cevabı aşağıda detaylandırıldığı gibidir.

Masaüstünde sağ tıklayarak görüntü ayarları seçilir. Alt sekmelerde bulunan gelişmiş görüntü ayarları tıklanır. Açılan panelde ilgili ayarlar menüsü altında metin ve diğer ögeler için gelişmiş boyutlandırma seçilir. Açılan ufak pencere özel ölçeklendirme seçilir. Örneğin; 15inc bir ekran için 125% değeri bulanıklaştırma sorununu çözecektir. Normal boyutun şu yüzdesinde ölçeklendir seçeneğinden 125% seçilerek tamam’ a tıklanır. Oturumu kapatarak seçimin uygulanması sağlanabilir.

Yukarıda bahsedilen işlemler yapıldığında, değerin zaten 125% olduğu buna rağmen bulanık olduğu görülürse, herhangi bir değer seçilerek aynı işlemler yapılır. Sonrasında uygun değer tekrar seçilerek işlemler yine tekrarlanır.

Sorunun çözümünün kolay olduğu ortadadır. Ancak işletim sistemini yükseltmiş ya da satın aldığı bilgisayarda yüklü olan işletim sisteminin Windows 10 olması kullanıcıya bu tür bir sorunu çözme ödevi vermemelidir. Problem farklı programlar yüklemeden ve ya herhangi bir işlem gerektirmeden zaten uygulanabilir bir durumda olmalıdır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir