Windows 8 Masaüstü İçin Uygun Bir Sistem Mi?

Sürücülerin otomatik olarak yüklenmesi, yükleme işleminin sorunsuz olarak gerçekleşmesi ve çok hızlı açılıyor olması, sadece bu özellikler ile bakıldığında bile Windows 8 için sıcak düşünceler gelişiyor olabilir. Hatta mobil cihazlar için bir çok firmanın üstesinden gelemediği sorunları da kolaylıkla aştığını da gösteren deneyimler elde edilmiş olabilir. Ancak iş masaüstüne gelince Windows 8′in yeni bir Vista vakası olmaması için açıkçası pek bir gerekçe yok gibi. Gartner araştırma direktörü Gunnar Berger, beş sayfalık Windows 8 incelemesinde işletim sisteminin dokunmatik cihazlarda oldukça iyi olduğunu söylemesine rağmen kendisine sorulan şu soru ve cevabı her şeyi anlatmaya yetiyor gibi.

Windows 8

Berger, “Windows 8’i kullanan bir cihazda dokunmatik özelliği yoksa nasıl bir deneyim yaşıyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise kısa ve net cevap veriyor: “Tek kelimeyle: Kötü.” Berger, Windows 8‘de önemli menülerin ekranın dışında gizli olduğunu ve bir dokunma ile kolaylıkla çağırılabildiğini, ancak bu işin fareyle o kadar da kolay olmadığını söylüyor. Berger, Windows 8’i uzaktan yönetmenin de zor olduğunu, PC’nin yerel bilgisayardaki Windows tuşunu kabul etmediğini söylüyor.

Ciddi bir inceleme ve sonuç, Windows 8 mobil cihazlar için “Evet” ama masaüstü ve dokunmatik olmayan cihazlar için “Hayır” Bizim de deneyimlediğimiz Metro arayüzüne sahip Windows 8’e dokunmatik özellikli cihazlara uygun olduğu her ne kadar metro arayüzünün kapatılbileceği bilinse de Windows 8 olmasını sağlayan bu özellikten feragat edip Windows 7’den Windows 8’e terfi edecek kaç kişi olacağını bekleyip göreceğiz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir