Windows 8 Türkiye Pazar Tanıtımı Yapıldı

Windows 8 ‘de artık son noktaya gelindi. Raflarda yerini almaya hazır hale gelen windows 8 için Türkiye tanıtımı da geçtiğimiz günlerde yapıldı. Türkiye pazarı hakkında bazı bilgilere yer verildi ve pazardaki iddialarını da dile getirdiler. Microsoft Türkiye genel müdürü Tamer Özmen bu tanıtımlar için 19 ülke ve 1.9 milyar dolarlık bütçe ayrıldığını ve Türkiye’nin de bu ülkeler arasında bulunduğunu belirtti. Bu işletim sistemi ile artık daha geleceğe yönelik ve daha dokunmatik tabanlı bir işlevsellik bulunacağı ifade edildi.

Windows 8 Türkiye lansmanı yapıldı

Özellikle tanıtımda yer alan “Örneğin iş yerinde film izleyen bir kullanıcı evinde kaldığı yerden devam edebilecek.” cümlesi ilgi çekici görüldü. Yani artık bu tarz basit ama çok kullanışlı olabilecek, kullanıcı odaklı hatırlama ve devam etme özelliği windows 8 de yer buluyor.

Son yıllarda oldukça rağbet gören bulut teknolojisi windows 8 ‘de yer buluyor. Bu tür servislerin kullanışlı hale gelmesinin yanısıra yeni işletim sistemiyle de tablet ve PC arasındaki ayrım da ortadan kalkıyor. Daha doğru bir ifadeyle tek bir işletim sistemi içinde birleştirilerek tek çatıda toplanmış oluyor. Ebeveyn kontrolü daha da aktif hale gelebiliyor. Kullanıcılar çocukları için diledikleri özellikleri açıp dilediklerine erişimi sınırlandırabiliyor.

Windows phone 8 ve Xbox hakkında ufak bir değinilmiş. Çok yer bulmaması da yeni tanıtımların yakın zamanda yapılacağından ve merakı zinde tutabilmek adına iyi bir strateji sayılabilir. Bu konu hakkında ilerki günlerde daha detaylı incelemeleri sitemizde yayınlamaya çalışırız.

Şimdilik windows 8 tüm dünyada 4-5 milyon civarında indirilmiş durumda. Türkiye hedeflerini de şu şekilde açıklıyorlar; 2013 te 3,5 milyon kullanıcı sayısına ulaşmak. Türkiye’nin lansman grubuna bakıldığında önemli bir yere sahip. Çünkü bu bölgede satılan ürünün alıcılarının yarısı Türkiye’den.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir