Windows İşletim Sisteminde Pek Bilinmeyen 8 Püf Nokta

Windows işletim sistemi pek çok özelliğe sahiptir lakin bu özelliklerin tamamını hepimiz bilemiyoruz. Bu özellikler sırasıyla:

1- Alternatif başlat menüsü= Windows 10 ile birlikte yeniden hayatımıza dahil olan başlat menüsünün alternatif bir versiyonunda bulunuyor. Sol alt köşedeki başlat düğmesine sağ tıkladığınızda açılan menüde komut istemi bilgisayar yönetimi güç seçenekleri programlar ve özellikleri gibi ayarlara kolayca ulaşabiliyoruz.

2- Herhangi bir dosyanın konumunu panoya kopyala = shift tuşuyla birlikte sağ tıkladığınızda uzun bir bağlan menüsünü getirdiğini biliyor muydunuz? Bunu test etmek için bir dosyaya shift tuşu ile birlikte sağ tıklayın. Açılan menüde birkaç yeni seçeneğin bulunduğunu görebilirsiniz.

3- Başlangıçtaki giriş ekranını datlayabiliriz = bilgisayarınızı her açtığınızda parola girmekten sıkıldınız mı? bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Genel olarak bilgisayarınızı ve önemli verilenizi korumaya yönelik kullanılan bir güvenlik önlemi olarak kullanılan bu özellik şüphesiz rahatsızlık veriyor.

4- Programları simge halinde de başlatabiliriz=sürekli kullandığımız programları küçük bir simge halinde de kullanabiliriz. Ekran görüntüsü araçları, anti virüs yazılımları yada diğer programları başlangıçta çalıştıracak şekilde ayarlarsanız eğer simge durumunda başlatılıyor ve ihtiyacınız olduğu zamanda da hemen elinizin altında bulunuyor.

5- Aynı anda birden fazla program başlatmak=bilgisayarınızda yeterince program çalışıyorsa bazı programların gereksiz olduğunu düşünürsek kapatabilirsiniz.

6- Bir programı başlatınca yönetici olarak başlatın = Windows başlangıcında otomatik olarak açılan bir programı çeşitli ayrıcalıklar için yönetici olarak başlatabilirsiniz.

7- Gelişmiş kontrol için tanrı modunu seçin Windows işletim sisteminin gelişmiş ayarlarını içeren tanrı modu Windows 7 den beri kullanılıyor bu klasöre cift tıkladığınızda artık gizli kalan tüm ayarlara ulaşabilirsiniz.

8- Windows tuşu başlat menüsü açmak dışında bir çok işlevsel yeteneğe sahip. Örneğin win+d tuşu tüm pencereleri gizler ve masa üzerini gösterir. Win+e tuşu Windows gezginini açar. Win+x tuşu da ilk maddede bahsettiğim alternatif başlat menüsünü açar WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİNDE PEK BİLİNMEYEN 8 PÜF NOKTASI bunlardır arkadaşlar

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir