İlk Windows Phone’lu Samsung: Ativ Odyssey

Akıllı telefon pazarındaki yerini her geçen gün artırmaya çalışan Samsung genelde Android tabanlı cihazlar üreterek raflarda yerini alıyordu. Zaten Android tabalı akıllı telefonlarda da zirvede bulunuyor. Ama şimdi bir başka mobil işletim sistemli telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu kez Windows Phone arenasında kendine yer edinmeye çalışacak.

Kendine yer edinmeye çalışacak diye bir tabir kullandık. Aslında bunu şu nedenden söylüyorum. Samsung bildiğiniz gibi her türlü elektronik cihazda kendini gösterme meraklısı. Kaliteden de ne kadar ödün verdiğini samsung kullanıcılarına sormak lazım sanıyorum. Kalitesi bir yana, aldığınız samsung cihazı çok çabuk eskiyor. Çünkü her geçen gün yeni bir model tanıtılıyor. Sizde son model bir samsung alma hissinizi kısa tutmak zorunda kalıyorsunuz. Her alanda cihaz üretirken her segmenti de unutmuyor samsung. Yani akıllı telefon pazarında bu nedenle de ister istemez büyük bir yere sahip. 

Windows Phone'lu Samsung Ativ Odyssey

CES 2013‘te yeni telefonu Ativ Odyssey ‘i tanıttı samsung. Şekil itibariyle Galaxy S3‘ü andırıyor. Telefon hakkında özelliklere değinmeden önce ilk ve önemli olarak bir konudan bahsedelim. Bu model sadece Amerikan Verizon firması tarafından piyasaya sunulması planlanıyor.

Samsung Windows Phone’lu Ativ Odyssey özellikleri 

4 inç AMOLED ekranı 800×480 çözünürlüğe sahip. 1.5 GHz çift çekirdek işlemci bulunuyor. 5 MP’lik kamerasıyla Full HD 1080p görüntü çekebiliyorsunuz. 64 GB dahili hafızası microSD kart ile genişletilebiliyor. Cihazda 1 GB RAM bulunurken; 2100 mAh bataryasıyla da şarj ömrünü belirliyor. 

Ürün henüz piyasaya çıkmadı. Bunun için “çok yakın” ifadesini kullanıyorlar. Amerika dışında ne zaman satışa çıkacağı da bir diğer merak konusu. Bir diğer söylenti de Samsung’un yeni Windows Phone modelleriyle pazara girmeye hazırlandığı yönünde. 

Bakalım Samsung Windows Phone’da istediğini bulabilecek mi? 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir