Word, Excel ve PowerPoint’e iCloud Desteği

Windows yaratıcısı Microsoft tarafından bugün yapılan açıklamada, iPhone ve iPad için geliştirilmiş olan Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarına iCloud ve çevrimiçi Office desteği de dâhil olmak üzere yeni bulut depolama desteği getirildiği bildirildi.

Office-for-iOS-iCLoud-integration

Apple’ın uygulama geliştiricilere bulut tabanlı depolama sisteminde kendi doküman, sunum ve tablolarını da depolamalarına izin vermesinden daha çok takdir edilen şey ise bu dosyalara daha sonra iOS cihazları ve Mac bilgisayarlarından ulaşabilmelerine de izin veriyor olması.

iCloud entegrasyonu doküman depolama uygulama uzantısı desteğinden faydalanıyor ki bu da iOS 8 ile birlikte geliştiricilerin üçüncü parti depolama fonksiyonlarının sisteme eklenebilme özelliğinin getirilmesi sayesinde meydana geldi ve diğer uygulamalar iOS’un standart dosya toplayıcısını da destekliyorlar.

Bu güncelleme ile birlikte, Office dosyalarınızı iCloud üzerinden dokümanlarınızı düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Kaydetme seçenekleri arasında tabi ki Dropbox, OneDrive ve diğer desteklenen bulut tabanlı sağlayıcılar mevcut. Tabi ki bazı kısıtlamalar de mevcut.

Örneğin, Mac bilgisayarda TextEdit uygulamasıyla oluşturulmuş ve iCloud üzerinde depolanmış olan bir dosyayı farklı bir platformda iCloud üzerinden açamıyor ve düzenleyemiyorsunuz.

Microsoft’un açıklamasında yer alan bilgide şöyle bir not yer almakta: “iPad ve iPhone entegrasyonunu bugün açıklıyoruz ve aynı tip entegrasyonu Windows 10 için evrensel Office ve Android için Office uygulamaları için de geliştirmek için çalışıyoruz.

Office-Online-Document-view

iCloud depolama entegrasyonunun yanı sıra, üçüncü parti bulut servisleri de Office Online uygulamasını kendi uygulamalarına entegre edebilirler. Yukarıda da görüleceği üzere kullanıcılar herhangi bir web tarayıcısını kullanarak dosyalarını açabilir, görüntüleyebilir ve düzenleyebilirler.

Öte yandan, Box, Citrix ve Salesforce firmaları da Microsoft ile çalışmaktalar ve bu yazılımın yeni bulut depolama partner programında yer almak için gün sayıyorlar.

WordExcel ve PowerPoint uygulamalarını App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir