WordPress’den Joomla’ya Geçtik

Blog yazarlığı macerama iki yıl önce WordPress ile başladım, aslında başlayış amacım da Joomla ile WordPress SEO’su hakkında elle tutulur bir analiz yapmak ve iki sistemden hangisinin seo konusunda daha iyi olduğunu yahut çok büyük farkı olup olmadığını gözlemlemek adına WP ile blogumu açmıştım. Zaman içinde de bu analizi yapmak için hayli uzun bir vaktim oldu ve yine 3 seriden oluşan makalemi de blogumda yayınladım. Her şey bir yana öncelikle Joomla’cı olmamdan kaynaklanan ve bu sisteme alışmış olmamdan dolayı gözüm hep Joomla’yı arar oldu.

 

Aslında beni wordpress’den soğutan sebep joomla’nın wordpress’e göre daha esnek oluşu ve eklentilerin, tema yapısının, yerleşimlerin joomlaya nazaran daha zor olduğu konusu oldu. Neyse, konumuz iki sistemi kıyaslama değil sadece WordPress olan blogumuzu, Joomla’ya taşıdığımızın haberini sizinle paylaşmaktı. Joomla’ya geçiş ile beraber blogumuzda yazmak isteyen kullanıcılara da kapılarımızı açtık, bu konuda, blogumuzda yer alan kategoriler dahilinde sizler de yazılarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

WordPress’den joomla’ya geçişte varolan indexlenmiş linklerimizin sorunu beni kara kara düşündürse de bu sorunun da üstesinden gelerek, yerinde müdahalelerle kırık link oluşmasını engelledim ve şu an sağlam bir düzende blog’umuz tekrar eskisi gibi, kaldığı yerden, daha da güçlenmiş olarak yoluna devam edecektir. Her ne kadar wordpress’in site haritası, ping faktörünü arayacak olsam da yine de joomla ile bu açıkları da kapatmanın yolunu arayacağım diyerek yeni sistemimiz hayırlı olsun. Umarım sizlere faydalı olabilecek olan içeriklerle donatır ve istifadenize sunarız.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir