Xbox 360 + Kinect & Playstation 3 Hangisi?

Başınızda iki tane yerinde duramayan ve sürekli bir oraya bir buraya zıplayan erkek çocuklarınız varsa onları zaptetmek, yahut sakin olmaları için çalışmak genellikle hep olumsuz sonuç verir. Üstüne üstlük bir de sizden gördüğü teknoloji ürünlerine merakı zamanla sizin elinizdeki cihazlara göz dikmeleri ile sonuçlanır. “Baba iPhone / iPad’de biraz oyun oynayabilirmiyim?” yahut “Baba bilgisayarda oyun oynayabilirmiyim” sorusuna sıklıkla muhattap olursunuz. hele ki işiniz bilgisayar ile alakalı ise bir yanda çocuğunuzu kırmamak bir yanda yapılacak işler iki arada bir derede kalırsınız ki bu çoğumuzun başına gelebilecek bir şeydir. İşte bu nedenle bir oyun konsolu aramak ve mümkün olan en düşük fiyata alabilmek adına araştırma yaptım.

Oyun konsolu diye söze başladığınızda hiç şüphesiz iki markayı düşünecektim ki bir tanesi Sony PlayStation 3 bir diğeri de Microsoft Xbox 360 olacaktı. PS3 yıllardır adını ve ürünlerini bildiğimiz en iyi konsol olarak aklımıza yerleşmiş, bu nedenle de ilk etapta PS3‘e yoğunlaştım. Bir yandan da bana tamamen yabancı gelen ama adından da sıkça söz ettiren bir konsol olan Xbox 360 Slim‘de yabana atılmayacak bir makineydi. Bu nedenle özellikler, yapılabilirlikler ve her şeyden önemlisi evdeki herkesin katılabileceği, onda bir şeyler bulabileceği bir konsol olmalıydı. Gerçi her iki cihaz arasında kalanlar benim gibi ikileme düşmüşlerdir ki PlayStation 3 Blueray vb. önemli teknik detaylara sahip bir cihazdı ama her kıyasladığınızda her birinin kendine göre üstünlükleri bulunuyordu.

xbox 360 slim + kinect

Hal böyle olunca çok özel bir fark olmalı ki bir cihazı diğerine tercih edesiniz, işte ben de Xbox 360 Slim + Kinect kombinasyonuna bakınca PlayStation 3‘ten çok daha iyi bir tercih olacağı kanaatine vardım. Sonuçta Kinect demek çocukların birikmiş enerjisini en iyi şekilde dışarı vurabilmesi, TV’nin karşısında hareketsiz bir şekilde oturmaktansa oyuna katılabilmeleri, en önemlisi ailece tercih edilebilecek en iyi konsol olacağını kanaati çok daha ağır bastı. Bu vesile ile Kinect + Xbox 360 4GB‘da karar kıldım. Tabi bunun için iPad’i kurban etmek durumunda kaldım ama iyi de bir tercih oldu diye düşünüyorum. Belki merak eden, benim gibi hem fiyat hem de özellik bazında araştırma yapmak sureti ile en iyi konsola sahip olmayı düşünenler için Adventures oyunu ile beraber 700TL’ye (uzun pazarlıklar sonunda) aldığımı belirteyim.

Xbox 360‘ı ilk kurup test oyununu oynadığımda ise ne kadar berbat bir tercih yaptığımı sonradan farkettim. Daha doğrusu ertesi günü anladım ki hamlıktan her tarafıma ağrılar girmiş son yıllarda bu kadar vücut hareketini yapmamamdan dolayı adeta helak olmuş durumdayım. Bu işten en memnun olan çocukları oldu ki yine eskisi gibi tabiri caiz ise “tepiniyorlar” ama en azından bir bölge içinde kalıyorlar. Tabi bu durum en çok anneleri mutlu etti ki “oğlum durun, yapmayın!” hitaplarının yerini konsolun düğmesine basmak aldı. Özellikle işi benim gibi masabaşında olan ve hareketi az olan bir işte çalışılıyorsa oyun bahanesi ile biraz hareket size çok şey kazandıracaktır diye düşünüyorum. Üstelik Kinect uyumlu fitness, spor ağırlıklı oyunlar ile beraber kilolarından şikayetçi olanlar eğlenerek bu kilolardan kurtulabilirler. Yani işin özü eski bir PlayStation kullanıcısı olarak Xbox 360 Slim harika bir alet diyebilirim. Tabi her konsol gibi oyunlarının pahalı oluşu, jailbreak veya chip imkanının yeni sürümünde yapılamayışı keyfinizi yarım bırakıyor olsa da eğer bir konsol alacak olsam yine “Xbox 360 Slim + Kinect” olacaktır. Ancak sadece Xbox alacak olanlar ve Kinect düşünmeyenler için de rahatlıkla PlayStation 3 almalarını tavsiye ederim. Xbox 360 ile PlayStation 3 kıyaslamasında tercihi değiştiren tek şeyin Kinect olduğunu da belirtmeliyim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir