Xiaomi Mi Band 5 (Tüm merak edilenler)

En ucuza en iyi cihazlar üretme politikasıyla dünyada oldukça fazla müşteri yakaladı Xiaomi. Oldukça popüler ürünler de geliştirdi. Bunlardan biri de Xiaomi Mi band serisi. Bu serinin son üyesi Xiaomi Mi Band 5 için gün sayılıyor. Çin’den yeni görüntüler de var ama nasıl bir izlenim veriyor siz karar verin.

Fitness tutkunlarının özellikle çok beğendiğini söyleyebiliriz. Saatten çok daha rahat bir kullanım verdiği için de ayrıca tercih ediliyor. Ben mesela saat kullanamıyorum ama mi akıllı bileklik gerçekten kullanışlı ve rahat. Cildim alerjik bir yapıya sahip olmasına rağmen herhangi bir kaşıntı da meydana getirmedi açıkcası. Tabi bunda kullanıdığınız kordonun büyük etkisi olacaktır.

40 dolardan daha ucuza mal ediliyor ve tam bir fiyat performans canavarı. Xiaomi Mi Band 5 hakkında tüm merak ettikleriniz bu yazımızda.

xiaomi mi band 4
Xiaomi Mi Band 4

Xiaomi Mi Band 5: Tasarım ve Donanım

Xiaomi mi band 5 özellikle ekran büyüklüğü artırılarak geliyor. Aslına bakarsanız ilk sürüm den bu yana ekran sürekli büyüdü. Xiaomi mi band 4 ekran boyutu 0.95 inç. Xiaomi mi band 5’in ekran boyutu ise 1.2 inç. Yani eskiye kıyasla oldukça büyük bir artış söz konusu. Bu yüzden aklıma gelen ilk şey geleneksel hafif formunu etkiler mi? oluyor. Çünkü çevremde kullanan birçok kişinin ilk tercih nedeni hafif formda olması. Ekran özelliği yine Amoled dokunmatik olarak gelecek. Mi band 4’e kıyasla daha fazla kontrast oranı olduğu söylentileri var.

Mi band 5 te NFC desteği nin tüm dünya için açık olacağı söyleniyor. Biliyorsunuz mi band 3 ve 4 te NFC desteği vardı ama sadece Çin’de kullanılabiliyordu. Ama bunun söylenti olduğunu da belirtelim. Çünkü bunun aksini iddia edip NFC’li modelin Çin ile sınırlı kalacağını söyleyenler de var.

Xiaomi’nin NFC desteği aslında küresel anlamda aktif olursa çok fazla bir şey ifade etmeyebilir. Çünkü halihazırda xiaomi sadece mi pay ödeme sistemini destekliyor. Biliyorsunuz NFC nin en büyük kullanım alanı temassız ödemeler. Bilekliğinizin üzerinden temassız ödeme yaptığınızı düşünürsek; gerçekten süper bir şey olabilir.

Tasarım olarak genel anlamda öncekilerden çok fazla bir farklılık içermiyor. Sadece ekran boyutunun büyüdüğünü tekrar belirtelim. Bunun dışında çıkarılması ve şarj aparatına bağlanması özellikle mi band 3’e daha yakın bir tasarımda. Bir weibo kullanıcısının yayınladığı mi band 5 görsellerinden bunu anlıyoruz.

xiaomi mi band 5 ilk görsel
Xiaomi Mi Band 5 ilk görsel

Android pil ömrünü uzatma, artırma yolları, önerileri

Özellikler ve İzleme

Söylentiler doğru ise mi band ilk kez Çin dışında akıllı bir ses asistan’ı desteği sunacak. Yani sesli komutlarla daha işlevsel bir kullanım sunabilir.

Ayrıca mi band 5 de bazı yeni izleme özellikleri de bulunuyor. Mesela kan oksijeni olarak adlandırılan SpO2 ölçümü yapabiliyor. Kadınlar için çok kullanışlı olabileceğini tahmin ettiğimiz adet döngüsü izlemesini de yapacak. Xiaomi mi band 4 te bu 2 izleme özelliği de yoktu. Bunlara ek olarak 5 yeni fitness aktivitesi olacağı söyleniyor. Bunlar yoga, kürek makinesi, eliptik, atlama ipi ve kapalı bisiklet.

Xiaomi mi band 5 kullanıcılarının kalp sağlığını izlemesine yardımcı olacak bir dizi fitness metriği de sunuluyor. Benzer uygulama desteklerini de ekleyeceği belirtiliyor. Mesela Google fit ve fitbit uygulamaları gibi. bunların yanında kalp atış hızlarını ve birtakım etmenler dikkate alınıp bir rapor veriliyor. 0-100 arasında bir puanlama ile sağlık skoru verilecek. Puanınız ne kadar kızlık bozma seks hikayeleri o kadar sağlıklısınız anlamına geliyor.

Tüm bunlar PAI sağlık paketinin içerisinde bulunan şeyler. Bir iddiaya göre PAI sağlık metriklerinin mi band 4 ve hatta mi band 3’e geleceği söyleniyor.

Bunların yanı sıra hani bant 5 için yeni özellikler de var. Mesela bunlardan birisi kamera denetleyicisi uygulaması. Yani kameranız daki deklanşör düğmesini etkinleştirmek veya arka kameradan selfie kameraya geçiş yapmak için kullanılabilecek. Örneğin akıllı telefonunuzu bir tripot üzerine yerleştirip karşısına geçtiniz. Mi bant 5 ile fotoğraf çekme işlemini başlatabiliyorsunuz.

Xiaomi mi band 5’te yeni saat görünümleri de unutulmadı. Oldukça fazla yeni saat görünümleri geliyor. Bunlardan bazılarını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Xiaomi Mi Band 5 ekran görüntüsü

Xiaomi Mi Band 5 Fiyat ve Çıkış Tarihi

Xiaomi’nin yan kuruluşu Huami, Mi Band 5’in 2020 bitmeden piyasaya sürülmesini ön görüyor. Ama bunun yanında başka herhangi bir ayrıntı veya özellik paylaşılmadı.

Korona gündemi ile bu tarih ötelenir mi? bunu göreceğiz. Ama Çin’deki üretimlerin devam ettiğini düşünürsek piyasaya sürülme ihtimali güçleniyor.

Xiaomi mi band 5’in Çin’deki maliyeti 179 yuan yani 25 dolar civarında. TL karşılığını vermeyelim dalgalı bir kur seyrettiği için kendiniz hesaplasanız daha iyi. Xiaomi mi band 4 şimdilerde Amazon’da 34 dolardan alıcı buluyor. Mi band 5’in bu fiyatın biraz daha üzerinde olacağını tahmin edebiliriz. Muhtemelen yaklaşık 40 dolardan alıcı bulması beklenecek.

Xiaomi mi band 5’in Türkiye fiyatı muhtemelen X250-300 TL arasında olacaktır. Bunda dolar kurunun etkisi oldukça büyük.

Xiaomi’nin bir de yeni bir ürün çıkaracağı söylentisi var. iPhone’larda olan iPhone 5C gibi daha uygun fiyatlı bir model söylentileri var. Xiaomi RealMi Band 4 C‘nin daha düşük segment özelliklerle birlikte piyasaya sürüleceği belirtiliyor. bunun hakkında henüz çok detaylı bilgiler yok.

Bir de Xiaomi mi band’dan beklentiler neler? bunları konuşalım. Kısaca görmek istenilen özellikler;

  • Daha doğru bir kalp atış hızı sensörü
  • Daha geliştirilmiş mi fit uygulaması
  • Biraz daha farklı tasarımlar
  • Belki çok daha uzun pil ömrü

Kullanıcılara sorulduğunda Xiaomi mi band’dan beklentiler bu şekilde sıralanıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir