Sony Xperia Z ile iPhone 5 Karşılaştırması

Akıllı telefon dünyasının en güçlü firmalarından olan Apple ve Sony ürettikleri telefonlarla da bu sektörde isminden oldukça söz ettiriyor. Bu bağlamda çıkardıkları telefonlar bir çok kişi tarafından merakla takip edilmekte ve birbirleriyle gerek donanımsal gerekse de yazılımsal anlamda karşılaştırılmaktadır. Bizlerde bunu görerek siz okuyucularımız için Xperia Z ile İphone 5’i karşılaştırmayı istedik.

Sony xpreia z ile iphone 5

Xperia Z, Sony firmasının şu an ki en güçlü amiral telefonu konumunda. Özellik bağlamında bakacak olursak:

4.2.2 android işletim sisteminin yanı sıra Snapdragon Krait 1.5 Ghz dört çekirdekli işlemci buna eşlik ediyor. 2.300 mAh çıkarılamayan pil konumlandırılan Xperia Z’de aynı zamanda NFC uygulamasınında olduğunu görüyoruz. Bunun yanında suya ve darbelere karşı özel bir koruma altında olan Xperia Z getirdiği bu yenilikle dünyada ilk telefon olarak karşımıza çıkıyor. Arka Kamerasının 13 megapixel HDR formatıyla geldiğini ve bununda düşük ışık altında bile daha net fotoğraf çekmenize yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Ön kamerada 2.2 megapixel konumlandırılmış. Her iki kamerada full HD video çekebilme özelliğine sahip. Hali hazırda bana göre piyasadaki şu anda en iyi Gpu olan Adreno 320 Gpu kullanılıyor. Bu yüksek grafikli oyunlarınızı oynamanıza olanak sağlıyor. 16 GB bellek kapasitesiyle gelecek olan Xperia Z’de aynı zamanda 32 GB’a kadar genişletilebilir SD kart kullanılabilir. Ekran kalitesi olarak Sony firmasının son geliştirdiği Bravia Engine 2 ekranlarının kullanıldığı full hd bir ekrana sahip olduğunu belirtelim. Burda inç başına 441 ppi gibi yüksek oranda bir piksel yoğunluğunun olduğunu ve ekrandan daha net görüntüler elde edeceğinizi söyleyelim. 2 GB ram konuşlandırılmış ve en son versiyon olan Bluetooth 4.0 telefonla birlikte sizin kullanımınıza sunulmuş.

Apple firmasının en son telefonu İphone 5 cephesine bakacak olursak onlarında şu an ki çıkardıkları en iyi amiral telefonları olan İphone 5’in genel özelliklerine birlikte bakalım:

Kendi işletim sistemi olan şu an ki en son sürüme yükseltilebilen İOS 6.1.2 işletim sistemini kullanmakta. Telefonda Apple A6 1.2 Ghz çift çekirdek konumlandırılmış. 1.440 mAh çıkarılamayan pilin kullanıldığı İphone 5’te NFC uygulamasının olmadığını görüyoruz. Arka kamerasının 8 megapixel olduğunu ön kamerasınında 1.2 megapiksel olduğunu hemen belirtelim. Yine bu iki kamerada da yüksek çözünürlükte yani full hd video çekebileceğinizi belirtelim. Kullanılan Gpu bakacak olursak İphone 5’te PowerVR SGX543MP3 Gpu kullanılmakta ve oyun oynarken rahatlıkla oyunlarınızı oynama imkanı vermektedir. Genişletilemeyen bir bellekle gelen iphone 5 genel olarak çeşitli bellek kapasitelerine sahip. Bu da tüketicinin kararına bırakılmış. 8 / 16 / 32/ 64 GB gibi 4 farklı seçenekle geldiğini unutmayalım. Corning Gorilla Glass ekranın kullanıldığı İphone 5 kullanıcılarına ekranın çizilme ve darbelere karşı daha iyi bir hizmet vermesini istemiş. Ekran olarak bakacak olursak İphone 5’te, 640 x 1136 piksel ve inç başına 326 ppi piksel yoğunluğunda bir ekran kullanıldığını görüyoruz. Tabi bu telefonda da yine bluetooth 4.0 kullanıldığını ve veri gönderme ve almada daha hızlı bir olanak sağladığınıda belirtelim.

Her iki telefonda da flash player desteğinin olmadığını ve yüksek sayıda uygulamaya erişebilme olanağınızın olduğunu da hemen belirtelim. Bu çerçeveden bakacak olursak genel anlamda her iki telefonda okuduğunuz gibi özelliklere sahip. Şimdi biz soruyoruz size;

Sizce hangi telefon daha iyi?

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir