Yatak Odanızı Akıllı Hale Getirebilirsiniz

Yatak odanızdaki zamanınızı genelde uyuyarak geçiriyorsunuzdur, ancak yine de akıllı ev teknolojisinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Daha akıllı bir yatak odası,rahat uyumanıza ve sabahları zinde uyanmanıza yardımcı olabilir.
Fetiş kızlar burada şirinevler escort sitesinde seçilmeyi bekliyor.

Neden Akıllı Yatak Odası?

Yatak odaları yaşam alanınızdaki eşsiz bir odadır, içinde çok fazla zaman geçirirsiniz, ancak çoğu zaman uyumak içindir. Akıll Ev teknolojisini eklemek, seçimlerinizi düşündüğünüz sürece bir yatak odasını zenginleştirebilir. Birkaç cihazla, yatak odanızı uyumak ve dinlenmek için daha konforlu hale getirebilirsiniz. Akıllı ekran, ışıklar, akıllı perdeler ve akıllı prizler uyanınca tazelenmiş hissetmenize yardımcı olabilir.

Güne Başlamak ve Günü Bitirmek için Akıllı Işıklar Ekleyin

Bazen uyumak istemeden önce yatak odasında rahatlamak isteyebilirsiniz. Yani yatakta televizyon izleyebilir veya kitap okuyabilirsiniz. Sorun, uyumaya hazır olduğunuzda ışık düğmelerinin erişemeyeceğiniz konumda olması durumdur. Veya ışıklar eşiniz için çok parlak olabilir.

Akıllı ışıklar, yatağınızın konforunda kontrol için mükemmeldir. Zamanlayıcılar oluşturabilir, ses veya telefonunuzla onları açıp kapatabilirsiniz ve akıllı ampuller kullanırsanız, renkleri kısabilir veya rengini daha az göz alıcı bir şeye çevirebilirsiniz. Birkaç rutinde pahalı bir saat almak zorunda kalmadan gün doğumu efekti yaratabilirsiniz.

Büyük bir yatak başlığınız varsa, arkasına LED şeritleri takarak ortam ışığı ekleyebilirsiniz. Aynı şeyi yatak odanızdaki TV için de yapabilirsiniz.

Akıllı ampuller ve LED şeritleri için, birkaç nedenden dolayı Philips Hue’yu öneriyoruz. Zigbee’yi çalıştırıyorlar, bu nedenle Wi-Fi cihazlarınıza müdahale etme olasılığı daha düşük durumda. Philips Hue, Alexa ve Google Assistant ile uyumludur. Hue uygulaması, birden fazla rutin ayarlamanıza gerek kalmadan gün doğumu özelliğine sahip dahili bir uyanma rutini içeriyor. Ve Hue ışıklarınızı, standart ışık düğmeleriniz üzerinde kayan bir Lutron Aurora ışık düğmeesiyle eşleştirebilirsiniz.

Philips Hue ile ana sorunumuz maliyet. İki beyaz amperli bir başlangıç ​​kiti ve bir hub size 500 TL civarına maliyet oluşturacaktır. Maliyetine göre, eğer renkli ampuller satın alırsanız daha parlak ve daha canlı olan daha iyi bir ampul sınıfı da almış olursunuz. Tone ampuller Zigbee’yi de kullanır, yani internet kapalıyken bile çalışırlar. Diğer akıllı ampuller, Bluetooth veya Wi-Fi’ye bağlı olabilir ve bu nedenle, internet sorunu olduğunda çeşitli problemlere neden olabilir veya hafızasını kaybedebilir. Ancak, para tasarrufu sağlamak istiyorsanız, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz daha ucuz alternatifler de bulunuyor.

Akıllı Perdeler Işıkları Kontrol Edebilir

Işıklarınıza dikkat ettikten sonra, yatak odanızdaki diğer ışık kaynaklarını kullanmayı düşünebilirsiniz: pencereleriniz. Akıllı perdeler akıllı ışıklara benzer: onlarsız yaşayabilirsiniz ve çok önemli bir işlev sunmazlar. Ama bir kere onları satın alırsanız, onlarsız tekrar yaşamak istemeyebilirsiniz.

Perdeleri yalnızca sesinizle veya telefonunuzla yükseltip alçaltmakla kalmaz, aynı zamanda sizin için ilgilenen zamanlayıcılar ve rutinler oluşturabilirsiniz. Rutin, “good night” protokolünün bir parçası olarak onları kaldırma veya indirme zamanı geldiğinde karanlığı artırabilir. Akıllı Ev sisteminin gücü budur; bir komut birçok şeyi harekete geçirebilir.

Lutron’un Serena Shades’i iyi çalışıyor ve Alexa, Google Assistant ve hatta Apple Watches ile uyumlu. Fakat pahalıdırlar ve çoğu zaman yüzlerce TL’ye mâl olabilirler.

Daha az harcamak istiyorsanız, Ikea’nın Fyrtur renklerine göz atmak isteyebilirsiniz. Şirket bu ürünlerini Ekim ayına kadar piyasaya sürmeyecek olsa da, fiyat rakiplerine göre çok daha ucuz. Fiyatları perdelerin büyüklüğüne bağlı olarak 500 ile 1000 TL arasında değişecek. Ve hem Alexa hem de Google Assistant ile uyumlu olacaklar.

Ekranlı bir Ses Asistanı Düşünün

Yatak odalarında genellikle çalar saat bulunur, ancak bunu daha iyi bir şeyle değiştirebilirsiniz. Akıllı bir ekran, diğer akıllı ürünlerinizi ev genelinde kontrol edebilir ve hava durumu ve takvim randevuları gibi bilgiler sağlayabilir.

Ekran olmadan bir ses yardımcısını kullanabilirsiniz, ancak okuyabileceğiniz bir saati ve diğer görsel bilgileri kaçıracaksınız. Bazen takvim randevularınızı okumak, onları tek tek dinlemek yerine daha hızlı olacaktır.

Amazon, hem Echo Show hem de Spot adlı akıllı ürünlerini sunuyor ve ikisi de yatak odanız için uygun durumdadır. Diğer ürünlere göre daha küçüktürler ve yatak odanıza tam olarak uymasını sağlayan bir çalar saati taklit etmek için tasarlanmışlardır. Ancak şu an için Türkçe desteğinin olmadığını belirtelim.

Ancak Google’ın Nest Hub’ını tercih ediyoruz. Echo cihazının aksine Nest Hub, yatak odanıza gizlilik duygusu katan bir kameradan yoksundur. Ve dijital fotoğraf çerçevesi olarak da sevdiğimiz bir özelliği mevcut. Nest Hub ayrıca, ekranını karartmak için, Spot’tan daha iyi bir iş çıkarmaktadır.

Aptal Eşyalarınız için Akıllı Prizler Kullanın

Yatak odanızda muhtemelen şarj cihazı, vantilatör, ısıtıcı, nemlendirici veya TV olmak üzere sayısız elektronik cihaz vardır. Akıllı prizler, bu cihazlara yenilerini almadan veya sürekli prize söküp çıkarmakla uğraşmadan onları uzaktan yönetilmenizi sağlar.

Akıllı prizlerin de kurulumu kolaydır; birisini elektrik prizine takın ve sonra cihazınızı bu akıllı prize takın. Cihazı bir uygulama ile kurmanız ve ardından Google Asistan veya Alexa’ya bağlamanız gerekir, ancak bir kez yaptığınızda, telefon ve ses kontrolüne sahip olabileceksiniz.

Aynı zamanda, vantilatör veya ısıtı açıkken uyumak istiyorsanız, bütün gece çalışmalarını istemiyorsanız harika bir seçenektir. Doğru kullanıldığında, akıllı prizler potansiyel olarak faturanızdan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Gün boyu klimayı açık bırakma alışkanlığınız varsa, basit bir zamanlayıcı bu problemi halledebilir.

Akıllı prizlerle, denetim ve ses kontrolünü elde etmek için her zaman yeni bir cihaz satın almanıza gerek kalmaz. Akıllı priz satın almadan önce, cihazlarınızı açmalı, fişini çekmeli ve sonra tekrar fişe takmalısınız. Otomatik olarak açılmaz ve çalışmaya başlamazlarsa, akıllı priz için uygun değildirler.

Yatak Odasını Akıllı Hale Getirme

Bazı akıllı ev teknolojileri, yatak odasında fiziksel olarak bulunmayabilir. Akıllı bir termostat size tasarruf ettirmeyebilirken, ayarlanan sıcaklığı yatağınızın rahatlığıyla değiştirmenin kolaylığı, sabahın üçünde takdir edeceğiniz bir şeydir. Nest ve Ecobee markalarının her ikisinin de sıcaklık sensörleri bulunuyor ve birini yatak odasına yerleştirmek faydalı olabilir. Hangi termostat modelini seçtiğinize ve ne kadar sensör istediğinizi bağlı olarak, evinize uygun olarak 400 TL’den başlayarak bir ürün için para harcamanız gerekmektedir.

Ve yatak odanıza tam anlamıyla akıllı ev kategorisine girmeyen çözümler eklemeyi düşünebilirsiniz. Işıkları kıstığınızda, kablosuz şarj cihazları mükemmel kullanışlı olurlar çünkü karanlıkta telefonunuzdaki şarj girişini bulmaya çalışmak zordur. Hem kabloyu hem de yüzey karmaşasını azaltan komodinin içine gömülü şarj pedlerini önerebiliriz. İhtiyacınız olan tek şey bir kıl testeresi, bir matkap ve kabloyu üst kısımın altından bir prize sokmanıza izin veren bir komodin. Kablosuz şarj cihazları da oldukça ucuz durumdadır (genellikle 70 TL civarındadır). Ancak kendi şarj prizinizi ayrı almanız gerekebilir.

Her yatak odası için tüm önerilerimiz mükemmel olmayabilir. Durumunuzun farkına varın ve yatak odanız için uygun olan akıllı ev teknolojisi ile uğraşın. Unutmayın amaç kolaylık sağlamaktır, sorun ve hayal kırıklığı değil.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir