Yeni Android Tarayıcı Firefox Preview

Birçok platformda ücretsiz bir şekilde tarayıcı hizmeti veren ve açık kaynak dünyasını her zaman destekleyen Mozilla, yeni Android tabanlı tarayıcısı ile kullanıcılara hizmet verecek.

Mozilla şirketi, öncelikli olarak Firefox ile birlikte masaüstü bilgisayar kullanıcıları tarafından bilinmekteydi. Firefox ile sunduğu özelliklerin yanı sıra ücretsiz oluşu birçok alternatif tarayıcı ile rekabet etmesini sağladı ve popülerliğini arttırdı. Son zamanlarda özellikle mobil ortamlarda çalışmalarını sürdüren Mozilla firması, bu alanda diğer tarayıcılar ile rekabet ortamında biraz geri planda kalıyordu. Ancak son günlerde yaptığı “Firefox Preview” atağı ile birlikte rekabet ortamına tekrardan döndüğünü herkese gösterdi.

Mozilla firmasının daha önce markette bulunan tarayıcısı oldukça hantal kalıyor ve diğer alternatiflere maalesef rakip olamıyordu. Bu anlamda masaüstü tarayıcı piyasasında pastadan çok büyük bir pay koparmaya başaran firmanın mobil ortamda o kadar da başarılı işler çıkartamadığı söyleniyordu. Ancak yeni uygulama Firefox Preview ile bu durum biraz olsun ortadan kalkmış gibi görünüyor. Zira kullanıcılar tarafından en çok yakınılan konu olan tarayıcının hantal çalışması sorununa Mozilla başarılı çözümler getirmiş durumda. Yeni uygulama ile birlikte Mozilla kullanıcılara çok daha hızlı çözümler sunabilen bir yapıya geçtiğini duyurdu.

Yeni tarayıcıda öncelikli olarak tarayıcı motorunun tamamen değiştirildiği belirtiliyor. Sıfırdan hazırlanmış olan uygulamaya bu sayede oldukça hızlı bir yapı kazandırılmış. Aynı zamanda uygulamanın tasarımı da oldukça sade bir şekilde hazırlanmış. Kullanıcılara belli başlı temel kolaylıkları sağlamak dışında, ekstra olarak cihazları yorabilecek özelliklerden kaçınılmış. Mozilla firması “Focus” ile birlikte kazandığı olumlu deneyimlerini bu uygulamada da devam ettirmiş görünüyor. Ancak olumsuz deneyimler tamamen ortadan kaldırılarak kullanıcı geri bildirimlerinin önemini de gözler önüne seriyor. Yeni uygulama şuanda aktif olarak Play Store üzerinden indirilebilir durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir