Yeni bir patlama haberi daha: Bu kez iPad

Standart bir haber halini almaya başlayan bu talihsiz gelişmeler gerçekten önemli bir problemin de habercisi. Kimileri yaralanmalarla sonuçlanırken, kimileri de yanında/yakınında kimse olmadığından ucuz atlatılmış oluyor. Yetkililer her seferinde bu tür olayları ciddi bir şekilde inceliyorlar fakat fatura her seferinde maalesef kullanıcıya kesiliyor.

Bu defaki patlama İngiltere‘den bildirildi. Yaralanmaların ölümcül bile olabildiği bu patlamalar her an yanımızda taşıdığımız akıllı telefonlar ve bu tür cihazlardan geliyor. Böylesine tehdit oluşturan ürünleri dikkatli kullanmakta fayda var.

Şimdiki patlama haberinde konu mankeni akıllı telefon değil. Bu defa da iPad’den kötü haber geldi. Ancak patlayan cihazın kendisi değil. Diğer patlamalarda öne çıkan ürüne benzer şekilde, yani şarj aleti patladı. Diğer ürünlerde patlama nedeni olarak sürekli yan sanayi batarya ve şarj aletlerinin kullanımından kaynaklı patlamalar olduğunu ve bu tür ucuz ürünleri kullanmamak gerektiğini hatırlatmıştık. Şimdi ise patlayan şarj aleti orjinal.

ipad patladı

Olayı yaşayan Tim Gillooley, odada fişte takılı olan iPad’ini fişten çıkarmak isterken akıma kapılıyor ve kendini odanın diğer köşesinde buluyor. Tuhaf bir şekilde 2 dakika boyunca kahkaha attığını ancak hemen ardından müthiş bir acı hissettiğini bildiriyor. Kızımla birlikte kullandığım iPad’imi iyi ki ben fişten çektim. Kızım çekmiş olsaydı belki de dayanamayıp hayatını yitirebilirdi. Ucuz atlattığım için şanslıyım, diye söyleniyor.

Patlamadan önce de sonra da servise gönderdikleri cihaza teknik servis, hiçbir sorun yok cevabını vermiş. Bu da acı bir dipnot. Umarız başka bu tarz olayların haberini sizlere duyurmayız. Yeniden uyaralım ve bu tür ürünleri kullanırken lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir