Yeni Jailbreak Aracı Ac1dSn0w Yayınlandı

(Uygulama yeni sürümüne güncellendi konunun sonunda yeni sürüm bağlantısına erişebilirsiniz) Jailbreak kullanıcıları için alternatif bir yeni jailbreak aracı geliştirildi. Ac1dSn0w isimli yeni jailbreak aracı ne Dev Team ne Chronic Dev ne de bildiğimiz diğer geliştiriciler tarafından yayınlanmamış olup ekibi de muhtemelen ilk defa duyacaksınız. Ac1dSn0w jailbreak uygulaması Pwn Dev isimli yeni bir ekipten geldi. İlk icraatları olan halen yayında olan diğer jailbreak metodları gibi iOS 5.0 ve 5.0.1 için Ac1dSn0w beta 1 sürümünü yayınladılar. tabi yine tethered (bilgisayara bağımlı) şekilde jailbreak yapabilen bu yeni araç ilerisi için iOS kullanıcıları adına güzel bir gelişme olarak dikkat çekici. Sonuçta jailbreak ile uğraşan yeni bir ekip ve yeni bir metodun olması bu konuda jailbreak bekleyenler için de hayli güzel bir haber olsa gerek.

Ac1dSn0w Jailbreak

Ac1dSn0w jailbreak beta 1 olarak yayınlanan bu ilk sürüm sadece MacOS bilgisayarlar ile uyumlu olup henüz windows süerümünün yayınlanmamış olduğunu belirtelim. Ac1dSn0w  beta 1 jailbreak aracı kendi içinde Tethered Boot, DFU mod aracı, ve Exit Recovery (recovery moddan çıkma) gibi araçları barındırıyor. Yazımızın sonundaki bağlantıdan Mac kullanıcıları Ac1dSn0w beta 1 jailbreak uygulamasını iOS 5.0 ve iOS 5.0.1 için indirip kullanabilirler.

Henüz beta aşamasında olduğundan bazı hatalar olabileceği gibi kullanımı hakkında da bir makale yazıp buradan sizlerle paylaşacağız. Ac1dSn0w jailbreak şu anda, iPod touch 4G, iPhone 3GS, iPhone 4, ve birinci nesil iPad cihazlarda kullanılabiliyor, iPhone 4S ve iPad 2 için kullanılamamaktadır. İlerleyen zaman içinde Ac1Sn0w’un windows ve diğer platformlara uygun sürümlerini de göreceğiz.

Pwn Dev Team şu anda 9 lişiden oluşmakta ve takımın üyelerine bu bağlantıdan bakabilirsiniz. Şu anda takımın öne çıkan ismi olarak P01sonN1nja isimli hacker görünüyor. Yakın zamanda hem kendilerini daha iyi tanıyacak hem de uygulamalarını ve metodlarını hep beraber daha yakından görme fırsatı bulacağız. Jailbreak kullanıcıları için şimdiden hayırlı olsun.

Güncelleme : (05.12.2011) Ac1dSn0w Jailbreak 1.0 Beta 2 sürümü yayınlandı yukarıdaki sabit konudan uygulamanın son sürümüne ulaşabilirsiniz. Güncelleme haberine ve ayrıntılarına da buradan >> erişebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir