Yeni MacBook Air Tanıtıldı

Geçtiğimiz gün yapılan WWDC 2013 tanıtımında Apple yeni ürünleri hakkında kullanıcılara birçok bilgi verdi. Verilen bilgilerden bir tanesi de yeni MacBook Air.

WWDC-2013-MacBook-Air

Yeni OS X Mavericks güncellemesinin tanıtılmasının ardından Craigh Federighi tarafından sahneye çağırılan pazarlama bölümü başkanı Phil Schiller, yeni Mac bilgisayarlar hakkında bazı tanıtımlarda bulundu.

İlk olarak Schiller MacBokk Air güncellenmiş bilgisayarların tanıtımlarını yaptı. Beklendiği üzere yeni MacBokk Air bilgisayarlar Intel’in yeni Haswll işlemcilerini kullanacak. Öte yandan yetkililerin söylediği üzere yeni bilgisayarlarında “tam gün” bataryalar bulunacak, bu da cihazların şarj sürelerinin bir hayli uzun olacağını gösteriyor.

Yeni işlemcileriyle Apple,  13.3 inçlik modelinde 12 saat, 11.6 inç modelinde ise 9 saat batarya süresinin olacağını belirtiyor ki bir önceki modellerde bu süreler 5 ve 7 saat idi. Ayrıca tabi ki 801.11ac Wi-Fi bağlantısı mevcut bilgisayarlarda.

11 inç ve 13 inçlik yeni modeller Apple’ın web sitesi üzerinden satışa sunulmaya başladı ve fiyatlar önceki modellere göre bir miktar daha uygun. 13 inçlik model 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken (128 GB), 11 inç modelin 128 GB modeli 999 dolardan satışa sunuluyor.

Mac Pro bilgisayara bakacak olduğumuzda ise tek kelimeyle mükemmel olacak gibi görünüyor. Masaüstü bilgisayarı kullanıcılara göstermeden önce konuşan Schiller “Normalde bunu yapmayız fakat, sizler bizim için çok özelsiniz, bundan dolayı üstünde bir süredir çalıştığımız bir şeyi göstermek istiyorum” diyerek aşağıdaki iki fotoğrafı kullanıcılara gösterdi.

WWDC-2013-Mac-Pro-ic_kisim

Mac-Pro-hero-dis

Uzun zamandır kullanıcıların merakla beklediği bilgisayar önümüzdeki sonbaharda hazır olacak ve yeni nesil Intel Xeon işlemci, çift GPU, Thunderbol 2 portları ve flash depolama belleğiyle birlikte gelecek. Farklı bir tasarıma sahip olan bu model i, birçok kullanıcı merakla bekliyor.

Yeni Mac modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce cezbedici mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir