Yüksek PR Düşük Geri Dönüş

Google‘ın Nisan 2010 güncellemesi ile beraber bir çok kişinin şikayet ettiği konu olarak öne çıkan , pagerank yükselmesi ama aynı zamanda index’lerde düşüş ve ziyaretçi geri dönüşünde yüksek azalma konusu olsa gerek. Bir çok yüksek pagerank değeri almış olan siteler ne eskisi gibi ziyaretçi alabiliyor ne de google indexlerindeki düşüşe anlam verebiliyor. Aslında bu soruna da çeşitli varsayımlar ile yaklaşılabileceği gibi Google’ın son zamanlarda artık spam sitelerle savaşta yeni bir algoritma üzerinde çalıştığı biliniyor.

Çünkü, bu güncelleme de dahil olmak üzere geçmişteki dizin güncellemelerinde yine spam sitelerin bir çok önemli kelimede başrol oynaması Google’ı da sürekli yeni arayışlara, yeni düzenlemelere itiyor. ancak bu yeni çalışmalar bir çok siteye indexlerin azalması ve hitlerin düşmesi olarak geri dönüyor. Özellikle bu sorunu yaşayanlar bu güncelleme de önceki güncellemeye nazaran daha yüksek pagerank değeri alanlar oldu. Bu durumda insanın “Google verdiğin pagerank’i geri al indexlerimi ve ziyaretçilerimi ver” diyesi geliyor.

Google’ın indexlerdeki dalgalanmalarının sıklığı göz önüne alınırsa ki eskisi gibi belirli zamanlarda olmayıp neredeyse hemen her gün yapılan bu güncellemeler sonucu hitlerde ve indexlerde bir denge söz konusu olamıyor. Umarız google her ne yapıyorsa en kısa zamanda bitirir de yine eskisi gibi olması gereken indexler ve ziyaretçi geri dönüşleri yerine oturur. Sizce bu dalgalanmalar veya index düşüşlerinin muhtemel sebepleri nelerdir? Yorumlarınızla bizimle paylaşır bilgilenmemize yardımcı olur musunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir