Yükselen Yıldız Twitter

TwitterÜlkemizde dahil olmak üzere bir çok ülkede Twitter’a yönelik rağbet her geçen gün büyürken bu tip micro blog sistemlerinin hemen her ekonomik tabakadan ve her türden eğitim almış almamış insanların bir araya geldiği önemli bir hizmet olarak yükselme trendini sürdürmekte. İnsanların ne kadar söylenecek şeyi varmı, bu kadar da saçma şey görmedim, bak adamların günü nasıl geçiyormuş vb… hisleri uyandıran twitter üzerindeki paylaşımlar tabi aynı zamanda insanların o cilalı egolarınının da gün yüzüne çıkması için ilginç platformaların başında geliyor.

Üstelik bu tip micro blog‘lar özellikle toplum bilimcileri için de adeta eşsiz bir kaynak ve araştırma sahası oluyor ki twitter üzerinde paylaşım yapan insanlar neredeyse tuvalete bile nasıl çıktıklarını paylaşacak kadar anlık veri girişi yapıyor ki bu bir insanın hayatının incelenmesi için müthiş bir veri kaynağı oluşturuyor. Düşünsenize twitter’a aylık olarak eklenen iletiler tam 2 milyar ve bu istatistik her geçen ay da artmakta. Üstelik başka platformlar gibi korumasız bir alan da değil ve tamamen kişisel oluşu ayrı bir keyif unsuru. Özellikle kendisinin takip edilmeyeceğini yahut o kadar da takip edilesi bir profili olduğunu düşünmeyen insanların sayfalarına ait günlük mesajları ise daha içten, daha samimi ve doğal geliyor insana. Ve bu durumda tercihimi şahsen ben bu yönde kullanıyorum ama lafı gelmişken yarın bir iş başvurusunda karşınıza başvurduğunuz firma buraya girmiş olduğunuz anlık verilerinizden o işi alamama gibi bir olumsuzluğa da girebileceğinizi unutmayın 🙂

Twitter TweetGünümüzün ünlülerinin egolarını tatmin etme aracı olarak çokca tercih ettiği twitter’ı şahsen ben layıkı ile kullanan pek bir tanınmış (ünlü, model, sosyete vb…) görmesem de hayatını merak ettiğim bazılarını takip ettiğimde ne kadar boş şeylerle uğraştıkları ve hayatlarını doldurmak adına (yaptıkları işlerin dışında) nasıl da kıvrandıklarını görünce haline şükredesim geliyor. Twitter dünyasında takibe şayan olan teknolojik alanda ve bilgisayar, internet dünyası ile ilgili iş kollarında olanların zaten teknoloji ile akraba olmalarından ötürü profilleri ise hayli ilham verici ve aklı başında olması ise ayrı bir konu.

Şöyle yahut böyle hayatımıza giren ve benimde sıklıkla kullanmaya çalıştığım twitter bir çok insanın sesinin duyurmak adına, söyleyecek benim de çok şeyim var diyene, hayatı yaşayacaksan benim gibi yaşayacaksın iddiası ile günlük tweet‘lerine tweet katan bir çok insanın beğenisi çekmesi gayet doğal. Bir çok şeyin hemen anında tüketildiği dünyamızda aslında twitter ile yapılabilecek (işlevselliği açısından) pek bir şey olmamasına insanların sürekli aynı şeyleri yapmasına, radikal pek bir işlevi olmamasına rağmen twitter’den sıkılmaması aksine her geçen gün daha da çok sevmesi insanların teknolojinin aslında kendi hayatlarını ne kadar tecrit ettiği ve bu hayatın sıradanlığından kurtulmanın çözümünü de yine teknolojik bir araç ile, twitter ile doldurması hayli ilginç.

Bir Türkiye vatandaşı olarak tek merak ettiğim şey acaba twitter’a ne zaman yasak geleceği ve böylesi bir platformdan ne zaman mahrum bırakılacağımız düşüncesi olmakta…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir