MissionBoard ile Daha Farklı Çoklu Görev Alanı

MultiTasking diye adlandırılan çoklu uygulama geçiş alanı iOS cihazlarımızda kullandığımız standart özelliklerin başında geliyor. Buradan kolaylıkla uygulamalar arasında geçiş yapabilir ve aynı zamanda arka planda çalışan uygulamaları buradan kapatabiliriz. MissionBoard isimli uygulama çoklu görev alanının konumunu değiştirdiği gibi farklı bir arayüzü de bizlere sunarak uygulamalar arası geçişe farklı bir boyut getiriyor. MissionBoard uygulamasını cihazınıza yükleyebilmeniz için öncelikle cihazın jailbreak yapılmış olması gerekmektedir. Cydia‘dan ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz MissionBoard’un tam olarak nasıl bir işlevi olduğunu yazımızın devamındaki resimlerden de görebilirsiniz.

dMissionBoard MultiTasking

Uygulamayı yükledikten sonra cihazımızın ayarlar kısmına girerek dilersek varsayılan olarak aktif olan uygulamayı kapatabiliriz de. Aynı yerden MissionBoard uygulamasını çalıştırmak için Activator uygulamasından bir harket veya bir butona atayabilirsiniz. Yukarıdaki resimde görülen standart çoklu görev alanı MissionBoard ile farklı bir özelliğe kavuşuyor.

MissionBoard MultiTaskingMissionBoard MultiTasking

Arka planda çalışan uygulamalar ön izlemeli bir şekilde ve aşağıya doğru ekranı kaydırdığınızda diğer uygulamaları da görebilmenizin mümkün olduğu çok daha farklı bir görünüm ile sunuluyor. MissionBoard’un tek ve en büyük eksikliği olarak gördüğümüz alanda arkada çalışan uygulamaları kapatamıyor oluşumuz.

images/stories/agustos-2012/mission-board-iphone-2.png

Uygulama geliştirici sayfasında her ne kadar açıklama yapılmamış olsa da MissionBoard iPhone, iPod touch cihazlar ile kullanılabildiği gibi iPad’de sorunsuz olarak çalıştığını gözlemledik. Tabi bu da resimde görüleceği gibi tek bir farkla, uygulamalar yatay olarak gösteriliyor.

Eğer sizler de cihazınızın standart çoklu görev alanı görünümünden sıkıldıysanız MissionBoard’u Cydia’dan ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz.

İsim: MissionBoard
Ücret: Ücretsiz
Sürüm: 1.1
Repo: BigBoss
Geliştirici: John Coates
Editörün Puanı:  3/5

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir