Jailbreak Yapmadan Önce Yapılması Gerekenler

iOS 6.1’in çıkmasıyla beraber kullanıcılar (ve bizler de) artık iOS 6.1 Jailbreak aracının çıkmasını heyecanla beklemeye başladılar.Jailbreak ekibinin kurduğu evand3rs grubunun ismini taşıması beklenen Jailbreak aracı, muhtemelen Pazar günü bizlerle olacak.

cydia

Düşünün, sadece iPhone 4S ve altındaki cihazlar değil, tüm cihazlar Jailbreak yapılmış olarak kullanılabilecek, hem de iOS 6 kullanarak. Ne kadar heyecan verici değil mi? Üstüne üstlük daha önce Jailbreak tadını alamamış milyonlarca insan bu zevkin tadına varacak.

Elbette Jailbreak yapmadan önce bazı önlemler almakta ve cihazınızı hazırlamakta fayda var. Bunları şimdiden yaparsanız, blogumuzu takip ederek Jailbreak yappak istediğinizde bir de bunlarla uğraşmayın J

Peki, Jailbreak yapmadan önce neler yapmak gerekir, dilerseniz adım adım anlatalım:

Adım 1: İlk olarak bilmeniz gereken cihazınızın Jailbreak yapılıp yapılmayacağı hususu. Her ne kadar yukarıda tüm cihazların Jailbreak yapılabileceğini yazmış olsak da, bazı cihazlar iOS 6’ya yükseltilemediği için iOS 6 Jailbreak da yapılamayacaktır. Aşağıda, iOS 6 Jailbreak yapılamayacak cihazların listesini görebilirsiniz, eğer bu cihazlardan brine sahipseniz daha eski sürümler kullanarak Jailbreak yapabilirsiniz, blogumuzun arama kısmını kullanarak cihazınız için kullanabileceğiniz Jailbreak araçlarını bulabilirsiniz. iOS 6 Jailbreak yapılamayacak modeller:

  • iPhone 2G
  • iPhone 3G
  • iPod Touch 1G
  • iPod touch 2G
  • iPod touch 3G
  • iPad 1
  • Apple TV 3

Bu cihazların dışında bir cihazınız varsa şanlısınız, gelecek olan Jailbreak aracıyla cihazınınıza Jailbreak yapabileceksiniz.

Adım 2: Yedeğinizi almayı unutmayın!

Halihazırda jailbreak yapılmamış bir cihazınız varsa, bu adım çok kolay. Keza iTunes veya iCloud kullanarak cihazınızın yedeğini kolay bir şekilde alabilirsiniz. İki kere kontrol etmekte fayda var (üç kere etmeseniz de olur :)) herşeyin güvende ve yedeğinin alınmış olduğundan emin olun. Şimdiden yapmakta fayda var, işinizi son dakikaya bırakmamanız faydanıza olacaktır.

Eğer cihazınız Jailbreak yapılmış ise PkgBackup adındaki programı kullanarak Cydia tweaklarınız ve uygulamalarınızla birlikte yedeğinizi alabilirsiniz.

Adım 3: Cihazınızı iOS 6.1 Sürümüne Güncelleme Vakti.

Cihazınızın yedeğini sorunsuz bir şekilde aldığınıza inanıyorsanız şimdi sıra cihazı güncellemeye geldi. İyi ve temiz bir Jailbreak için temiz bir iOS 6.1 kurulumu en güzel seçenek olacaktır. Cihazınızın Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu kullanarak basit güncelleme de kullanabilirsiniz fakat iTunes kullanarak güncelleme yapmak cihazınızın sağlıklı bir kuruluma sahip olması açısından daha iyi olacaktır. Keza Evad3rs ekibinin de önerisi bu yönde.

Adım 4: Elmadoktoru’nu takip edin.

Bu hafta Jailbreak için sıcak bir hafta olacak, Jailbreak çıktığında anında blogumuzda yer alacak, bizi izlemeye devam edin.

Adım 5: Cumartesi Gününü Dinlenerek Geçirin

Her ne kadar Jailbreak aracının çıkma günü Pazar olarak tahmin ediliyor olsa da, erken çıkma ihtimali olduğunu bilmekte fayda var. Yine söylüyoruz, blogumuzu takip etmeyi bırakmayın.

4 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir