Apple’dan Anlamlı Kampanya | RED İle AIDS’e Karşı Farkındalık

Geçtiğimiz Pazar günü Aplle tarafından 2014 Dünya AIDS Günü için RED yani KIRMIZI kampanyası başlatıldı. Önümüzdeki iki hafta boyunca, Apple tarafından App Store’da (RED) İçin Uygulamalar başlığında 25 adet uygulama yayınlandı. Bu uygulamalardan elde edilecek gelirler direk olarak AIDS ile savaş için direk olarak Uluslararası Bağış kampanyasına gönderilecek.

Ek olarak, Apple tarafından verilen bilgide 28 Kasım Cuma ve 1 Aralık Pazartesi günleri yani Black Friday (Kara Cuma) ve Cyber Monday (Siber Pazartesi) –Amerika’da en büyük iki alışveriş günü- yapılacak alış verişlerde bütün gelirin direk olarak bağışta kullanılacağı belirtildi. Açıklama şu şekilde:

Apple CEO’su Tim Cook:“Apple RED kampanyasının destekçisi olmaktan gurur duyar çünkü inanıyoruz ki bir yaşamı hediye etmek birinin diğerine verebileceği en iyi hediyedir. Sekiz yıldır müşterilerimiz yaptıkları alışverişlerle Afrika’da AIDS ile mücadelede bize yardım ediyorlar. Bu sene en büyük bağış toplama işlemimizi Apple perakende ve online store aracılığıyla ve App Store’daki çok zeki zihinlerle iyi bir şekilde yürütüyoruz.”

Apple uzun zamandır RED kampanyasının destekçisi ve iPod’lardan iPad kılıflarına kadar her şeyin özel seri üretimlerini yapmakta. Geçtiğimiz yıl Jony Ive ve Marc açık arttırma ile satılmak üzere ürünler tasarladılar ve geçtiğimiz Nisan ayında Apple tarafından RED kampanyası kapsamında 2006’dan bu yana 70 milyon bağışın toplandığı ve yapıldığı belirtildi.

Apple’ın RED kampanyası kapsamında bulunan uygulamalar şu şekilde:

Dünya AIDS günü her sene 1 Aralık’ta yaşanmakta ve HIV virüsünün sebep olduğu AIDS hakkında farkındalık yaratmak için çalışmalar yapılıyor. Bu gün, dünya çapında hükümetler ve organizasyonel yapılar tarafından bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılmakta ve bu konuyla ilgili eğitimler verilmekte.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir