Android Cihazlarda Root Nedir? Ne İşe Yarar?

Root işlemi, android cihazlarda cihazın kontrollerini ele almak adına yapılan işlemlere denir. Yani, cihazınızın size verdiği ve dışına çıkamadığınız işlemleri aşarak farklı işlemler uygulayabileceğiniz bir ortam sunmasıdır.

Root nedir

Root sayesinde telefonunuzun içinde yüklü gelen ve gereksiz bulduğunuz dosyaları silmeleri, Bildirim çubuğunda farklılıklar yapmanızı hatta android cihazınıza rom atarak telefonunuza yepyeni sürüm getirebilirsiniz.

Root İşleminin Faydaları

En temel yararı olarak dediğimiz gibi cihazın kontrollerini artık elinize alabildiğiniz için cihazınızda farklılıklar yapabilmenizi sağlar. Telefonunuzun hafızasında yer açmak için silmenize engel olan uygulamaları silebilirsiniz. Türkiye’ye uyumlu olmayan (Desteklenmeyen) uygulamaları bile yükleyerek farklı uygulamaları deneyebilirsiniz.

Değişik romlar yükleyebilirsiniz. Örneğin cihazınız son android sürümü 4.0 ve bunu üstüne başka sürüm gelmiyor. Siz root sayesinde farklı romlar deneyerek 5.0 hatta 6.0 sürümlü android versiyonlarını cihazınıza yükleyebilir ve o sürümün getirdiği yenilikleri keşfedebilirsiniz.

Root işlemi zorlu bir işlem gibi görünse de zor değildir. Google üzerinden cihazınızın ismini ve yanına root yazarak faydalı bilgiler sayesinde yol izleyebilirsiniz.

Bu sadece bilgilendirme amaçlı yazıdır. İşlem esnasında cihazınızda oluşan sorunlardan sitemiz sorumlu değildir!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir