Böyle Olur Çin’in App Store’u

Apple’ın bir müddettir Çin’de faaliyet gösteren korsanlarla başı dertte. Keza App Store’un korsan bir versiyonu, Jailbreak’a ihtiyaç duymadan ücretli ve ücretsiz tüm uygulamaları iPhone, iPad ve iPod Touch’larınızıa tamamen ücretsiz olarak indirmenize olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış.

screen-shot-2010-10-26-at-9-54-53-pm

Apple avukatlarının son zamanlarda oldukça fazla mesai harcamalarına sebep olan çakma App Store’un sloganı ise oldukça ironik. Keza slogan olarak KuaiYong yani “çabuk kullanın” sloganını kullanan app store sahipleri başlarına gelecekleri daha en başından kestirmiş gibi görünüyorlar ve sanki kapanmadan önce acele edin mesajı veriyorlar.

Hong Kong websitesi olan MIC Gadget’e göre, Kuai’nin çalışma mantığı şirketler tarafından toptan olarak alınan lisansları kullanarak kopyalayıcı gibi görünüp aynı ürünün üst üste üst üste kopyalamak mantığıyla aynı ID numarasını kullanmak. Bu tarz işlemlerin cihazlara istenmeyen yazılımlar ekleyebileceğini de unutmamak lazım.

Geçtiğimiz Çarşamba günü McAffee tarafından yapılan bir açıklamada, özelleştirilmiş virüs dosyalarının çok kullanılan popüler uygulamalar için tekrar geliştirildiğini ve cihazdaki bilgilerinizi ele geçirdiğini Çin’deki Android ekosisteminin bunun üzerinde birçok çalışma yaptığını,  son zamanlarda yapılan virüslerin %90’ının Android üzerinde çalıştığı belirtildi.

Bu tarz haberleri Jailbreak yapan kullanıcılar çok sevse de, Çin’in App Store’unun Çin dışında herhangi bir ülkede çalışmıyor olması birçok kullanıcı için üzücü bir haber olarak görünüyor. Fakat otoriteler bu durumun değişebileceğini, uluslararası bir sürümünün İngilizce olarak Windows ortamında çalışmaya başlayacağını iddia ediyorlar. Tabi ki internet korsanlarının bu tarz platformları sık sık abluka altına aldıklarını da unutmamak gerekir.

Siz kullanıcılar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple bunların yaptıklarını yanına bırakır da devam edebilirler mi, yoksa kendileri de itiraf ettikleri gibi aceleci davranıp bir an önce indirilmek istenen dosyalar indirilmeli mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir