İnceleme: Cycloramic

Panoramik fotoğraf çekmeyi seviyor musunuz? Peki ya panoramik çekilen fotoğrafların kaliteli olmadığını düşünenlerden misiniz? Ya da şöyle soralım, hiç panoramik video çektiniz mi?

cycloramic

Evet, yanlış okumadınız, panoramik videodan bahsediyoruz. App Store’da yer alan Cycloramic uygulaması sayesinde artık panoramik video çekebileceksiniz. Hem ilginç hem de bir o kadar marifetli olan Cycloramic uygulaması, eller serbest olarak 360 derece video çekebilmenize olanak sağlıyor.

Peki, eller serbest olarak 360 derece video çekmek nasıl oluyor? Cycloramic, video çekmeye başladığınız anda cihazınızın titreşim motorunu kullanarak kendi etrafında dönmesini sağlıyor ve ellerinizi kullanmanıza gerek kalmadan 360 derece videonuzu çekmiş oluyorsunuz.

Tabi ki bu işlemi yapabilmek için kullandığınız zemini doğru seçmeniz gerek, keza düz olmayan, pürüzlü zemine koyduğunuzda cihaz devrilecektir 🙂 Biz uygulamayı kullanmadığımızdan ne kadar verimli bir sonuç alırsınız bilmiyoruz ama aşağıdaki video cevabını verecektir.

Uygulamayı açtıktan sonra Go butonuna dokunduğunuzda, cihaz kendi ekseni etrafında dönmeye başlıyor ve videonuz başlıyor. Siz stop butonuna dokunana kadar videonuz devam ediyor. Buyrun sizin de 360 derece panoramik videonuz oldu.

Uygulama her ne kadar iPhone 4 ve 4S’te de çalışıyor olsa da, en iyi verimin iPhone 5’te alındığı söylenmekte.

Editör olarak benim fikrim sorulacak olsa, ben aynı işlemi kendi etrafımda dönmek suretiyle yapmayı tercih ederim. Tabi ki tercih sizin. Uygulamanın fiyatı ise 0,99 dolar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir