iOS 8’e Geçiş %60 Seviyesinde

Apple tarafından yayınlanan veri grafiğinde görüleceği üzere, iOS 8 adaptasyonu gün geçtikçe artıyor ve an itibariyle %60 seviyesine yaklaşmış durumda. MacRumors sitesinin haberine göre Apple tarafından geliştirici portalına önceki gece yapılan güncellemede eklenen grafik, iOS serisinin son sürümü olan iOS 8’in uyumlu cihazlarda %56 oranında kullanıldığını göstermekte.

ios-8-56-yüzde

Yukarıda bahsettiğimiz olay aslında Apple için güzel bir haber keza iOS 8’e geçişteki ilk adaptasyon oranı utanç verici derecede düşüktü yani iOS 8 ilk çıktığında kullanıcılar iOS 8’e geçmekte oldukça tereddüt etmektelerdi. Hatta bunu rakamlarla konuşacak olursak geçtiğimiz sene iOS 7 çıktığınd 15 gün içerisinde kullanıcıların iOS 7’ye geçiş oranı %70 iken bu sene aynı sürede iOS 8’e geçiş oranı %47 olarak tahmin edilmekteydi. (bu veriler hazırlanırken uyumlu cihazların geçişleri baz alınmakta)

iOS 8’e geçişin %47’den %56’ya fırlamasının sebebi alında çok açık olarak tahmin edilebiliyor. Geçtiğimiz ay iOS 8.1 bir takım açıkların kapatılması sebebiyle yayınlanmış ve 8.0.x sürümü kullanıcılarının ve geçmeye tereddüt edenlerin şüpheleri giderilmiş ve en önemlisi bu sürümle birlikte kullanıcılar için jailbreak aracı olan Pangu yayınlanmış ve iOS 8 için jailbreak mümkün hale gelmişti.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir