Nokia, Apple’ı taklitçilikle suçladı!

Yıllardır akıllı telefon piyasasında taklitçilik revaçtadır. Her ne hikmetse şimdiye dek yapılan birçok üründe apple esintilerini görmek mümkün. Özellikle Samsung ürünleri bir dönem tam bir apple çakması olarak nitelendirilebilirdi. Şimdilerde Nokia taklit edildiğini savnuyor. Savunduğu taklidi duysanız inanın gülersiniz.

Yıllardan beri geliştirdiği yeni nesil teknolojileri taklit edilen Apple şimdilerde iPhone 5C ile taklitçilikle suçlanıyor. Suçlamayı yapan şirket Nokia. 40 bin civarında takipçisi bulunan Nokia UK(ingiltere) resmi Twitter hesabında: “Kopyalanmak övülmenin en iyi yoludur. Teşekkürler Apple” şeklinde bir tweet paylaştı. Bu taklit de, iPhone 5C’nin renkli seçeneklerinin Nokia’dan esinlendiği. Yani aman ha aynı renk telefon çıkarılmasın, hatta renkli telefonlar hiç yapılmasın zira Nokia sizi taklitçilikle suçlayabilir. 🙂

Nokia iPhone 5c twitter

Bu Tweet’in paylaşılmasının ardından 30 bin civarında retweet alınca iş biraz daha duyulur hale geldi. Nokia, windows phone, samsung vs gibi diğer firmaların reklamlarda da Apple’a sürekli gönderme yaptığına şahit oluyoruz. Nokia daha önceleri iPhone kameralarını eleştiren bir reklam felan da çekmişti hatırlarsanız. Hani ünlüler arasında olur ya; falanca ünlü kendinden daha ünlü birine sataşır sürekli söz düellosu görülür ki bu sayede de reklam yapılmak istenir. Gündemden düşmeme çabası verilir ya. İşte aynı bu şekilde Nokia da (yeni sahibiyle microsoft) gündemde kalmaya çalışıyor galiba. Tamam eleştirmek güzeldir de bu kadar komik şekilde eleştirmek de faydadan çok zarar getirir. Çünkü kendini komik duruma düşürmektir bu.

Sizce gerçekten Apple rengarenk iPhone 5C‘lerle, Nokia’nın taklitcisi olmuş mudur?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir