Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme (iPhone ve Android)

Bulması kolay bir yere yazmadıysanız telefondan şifre bulma işlemi biraz zor olacaktır. İnternetle bu kadar haşır neşir olunca da kaybolan şifreyi bulmaya çalışmak için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Çünkü wi-fi ile dünyaya açıldığımız, uygulamalara sosyal medyaya veya internet gezintisine çıkabildiğimiz için wifi şifresini unuttuğumuzda işler biraz karışıyor. Bu yazımızda Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme için hem android hem iOS’lu iPhone üzerinden neler yapabileceğinize değinmeye çalışacağız.

Bu konuda da Android ve iPhone platformları birbirinden tamamen farklı olduğu için Android ve iOS için farklı şekilde ele alacağız. Wireless şifresini en kolay windows üzerinden öğrenebilirsiniz. Telefondan wifi şifresini nasıl öğreniriz şimdi bunlara bakacağız.

iPhone’da wi-fi şifresi paylaşma

Telefondan Wifi Şifresi Bulma
Eğer isteğiniz wifi şifresini öğrenmek değil de gelen bir misafirinizin de sizin bağlı olduğunuz wifi ağına bağlanmasıysa bunu yapabilmek için oldukça kolay bir metod koydu Apple. Ailenizle ve arkadaşlarınızla wi-fi parolasını paylaşmak için;
Fetiş seksten hoşlananlar bahçeşehir escort sitemizi ziyaret edin.
– Wi-Fi ve Bluetooth iki aygıtınızda da açık olsun. Cihazlarda Kişisel Erişim Noktası (hotspot) açıksa kapatın.
– Apple Kimlikleriniz birbirinizin telefonunda Kişiler uygulamasına eklendiğinden emin olun.
– Cihazları birbirine yakın tutun ki wifi ve bluetooth bağlantısı kapsama alanında olsun.
– Bu adım biraz sıkıntı olabilir ki apple paylaşılacak tüm cihazların iOS 11 veya daha güncel olmasını istiyor. Mac ile bağlantı yapılacaksa da MacOS High Sierra veya daha güncel sürümü olmasını şart koşuyor.
– Şifreyi paylaşacağınız diğer cihazların da ekran kilidinin açık olması gerek.
– Paylaşmak istediğiniz Wi-Fi ağının üstüne basın.
– Küçük bir kutucuk çıkacak.
– Şifreyi paylaş diyerek, wifi ağını arkadaşınızla paylaşın.

iPhone Telefonda kayıtlı wifi şifresi bulma

İPhone telefondan wifi şifresi bulmak için öncelikle şunu söylemek lazım ki; pek kolay değildir. İşletim sistemini tasarlayanlar wifi şifresini telefon üzerinden öğrenmemizi istememişler. Fakat yine de bunu yapabilmek için birkaç farklı yöntem var. Bakalım iphone wifi şifresi görme konusunda hangi yöntem size uyacak.

Jailbreak’li iPhone Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme

Eğer iPhone’unuzda Jailbreak varsa bunu yapabilmenizin birçok yolu var. Cydia’da “see wifi paswords” araması yaptığınızda iphone wifi şifresi öğrenmenin 1001 yolunu çıkan arama sonuçlarında uygulamaların herhangi birinden öğrenebilirsiniz. Cihazınızda jailbreak yüklüyse işler oldukça kolay olacaktır sizin için. Bu konuda bilgisi olmayanlar nedir ne değildir öğrenmek isteyenler Jailbreak kategorimize göz atabilirler.

Telefonumuzda Jailbreak yoksa veya jailbreak yapabileceğimiz bir iOS sürümünde değilsek ne yapacağız? Bu konuda birçok araştırma yaptım ama jailbreaksiz öğrenmek için herhangi bir kaynak veya metod yok. Yani birşey dışında. Onun içinde MacOS işletim sistemli bilgisayarınızın olması gerekiyor.

Mac bilgisayar üzerinden wifi şifresini öğrenme (Jailbreaksiz)

iPhone Telefondan Wifi Şifresi öğrenme jailbreaksiz
Eğer bir Mac bilgisayara sahipseniz,
– iPhone’dan Ayarlar menüsüne girin.
– En üstte bulunan isminize ardından iCloud’a tıklayın.
– “Anahtar zinciri” KeyChain özelliğini aktif edin.
– Ayarlar menüsüne tekrar dönüp Hotspot (Kişisel Erişim Noktası) özelliğini açın.

– Şimdi Mac bilgisayarınıza geçip iPhone’da açmış olduğunuz Hotspot’a bağlanın.
– Spotlight üzerinden Keychain Access’i açın.
– iPhone’un bağlı olduğu Wi-Fi ağını buradan bulun ve sağ tıkla önce “bilgi ver” sonra “şifreyi göster” kutucuğunu işaretleyin.
– İşte Wi-Fi şifresini tam karşınızda.

İşlemler gerçekten zor ama jailbreaksiz wifi şifresini öğrenmek için yapacak başka birşey yok maalesef. Bu işi kolay bir şekilde yapmayı uygun görmemişler belli ki.

Android telefondan wi-fi paylaşımı

Android işletim sistemli telefondan wifi şifresi öğrenme de birkaç yıl öncesine kadar mümkün değildi. Teknik olarak halen bir imkan sunulmuş değil fakat iPhone’daki gibi paylaşım söz konusu. Karekod üzerinden wifi paylaşımı önce bazı telefon markaları tarafından sunuldu sonra da Android bunu yeni sürümlerde standart hale getirdi. Şifreyi öğrenme halen rootsuz telefonlarda mümkün değil. Ama şifreyi öğrenmeden paylaşabilmek mümkün.

Android telefondan wifi şifresi öğrenmeden karekodla şifre paylaşım (Rootsuz yöntem)

Android Telefondan Wifi Şifresi Paylaşma
– Android telefonunuzun Wi-Fi kısmını açıyoruz.
– Bağlı bulunduğunuz ağın üzerine dokunuyoruz,
– Ekranda beliren karekodu başka bir telefonun kamerasından taratıyoruz.
– Bu şekilde şifreyi öğrenmeden wifi ağınızı arkadaşınızla paylaşmış oluyorsunuz.

Dipnot: Bu karekod özelliği bahsettiğim gibi bazı telefon modellerinde ve Android 10 üzeri işletim sistemine sahip telefonlarda mümkün. Yani ayarlar kısmından bağlı bulunduğunuz wi-fi ağının üzerine tıkladığınızda karekod açılmıyorsa maalesef sizin telefonunuz bu işlem için uygun değil demektir. Bazı modellerde de yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ağa tıkladığımızda o ağa ait bir sayfa çıkıyor. Orada share (paylaş) olarak bir düğme koymuşlar ona bastığınızda karekod ekranı çıkıyor.

Rootlu Android Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme

Rootlu telefonlardan yapabileceğiniz bir metodtur bu. Yani normal android telefonunuz üzerinden yapamazsınız. Android ve iPhone güvenlik nedeniyle wifi şifresini olduğu gibi öğrenmenize olanak vermiyor. Android’iniz rootlu olması gerek. Yani sırf bu işlem için root yapmak isteyenler tekrar düşünsün derim. Çok anlamayan birisi iseniz root yapacaz diye telefondan olabilirsiniz. Sorumluluk size aittir. Şimdi yöntemi anlatmaya geçelim.

– Rootlu bir androide sahipseniz Google Play Store üzerinden Solid Explorer File Manager uygulamasını indiriniz.
– İndirdiğiniz uygulamayı açıp sağ üstten üç çizgiye basın
Sotrages kısmından Root klasörüne geliyoruz.
Data klasörünü bulup girin.
– Solid Explorer tam burada uyarı verecek. Grant deyip uygulamaya izin verin.
Misc klasörünü bulup girin.
Wifi klasörünü bulup girin.
– Buradan wpa_supplicant.conf dosyasını bulup girin. Öyle hemen basıp açabileceğiniz bir dosya değildir. SE Text Editör vb. bir text editör uygulamasına ihtiyacınız var.
UYARI 1: wpa_supplicant.conf dosyasında kesinlikle bir değişiklik veya düzeltme vs yapmayın. Telefonunuzun Wi-fi özelliği buradan destek aldığı için bozabilirsiniz.
– Text editörle açtığınız dosyadan psk=”***********” kodunu bulun. İşte burada tırnak içindeki yazan kod sizin wifi şifrenizdir. Dilediğiniz kişiyle paylaşabilir ve bu parolayla giriş yapabilirsiniz.
UYARI 2: Şifreyi öğrenip hemen çıkın, ilk uyarıda bahsettiğimiz gibi herhangi bir değişiklik yapmayın.

Aşağıdaki fotoğraflardan root için işlemleri daha net anlayabilirsiniz.
Telefondan Wifi Şifresi öğrenme rootlu

rootlu yöntem

Telefondan Wifi Şifresi Bulma android root

Android Telefondan Wifi Şifresi Bulma rootlu

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir