10.5 İnç iPad Pro Tanıtıldı

Bu akşam saatlerinde lansmanı yapılan Apple WWDC17 etkinliğinde, bir süredir dedikoduları dolaşan yepyeni iPad sürümü olan 10.5 inç ekrana sahip iPad Pro’nun tanıtımı yapıldı. Daha önceki sürümü olan 9.7 inç ekrana sahip iPad ile gövde olarak aynı boyutlara sahip olan iPad Pro’nun ekran boyutu büyütülmüş ve çerçeve boşlukları inceltilmiş. Çerçeve boyutunun %40 oranında küçültülmüş olması daha büyük ekran boyutu elde edilmesini sağlamış.

Yeni iPad Pro’nun ağırlığı 1 pound yani 450 gram  ve bu muhteşem bir detay. Yeni iPad Pro ile ProMotion Retina ekran gelmiş ki bu ekran 120Hz çözünürlük sağlıyor ki bu da önceki iPadlere göre görüntülerin iki kat pürüzsüz ve keskin, tepkilerin de iki kat daha hızlı olacağı anlamına geliyor. Bu çözünürlük 6 core CPU ve 12 core GPU içeren A10X Fusion işlemci tarafından sağlanıyor.

iPad Pro’nun diğer özelliklerine baktığımızda, optik görüntü sabitleyicili 12 MP iSight kamera (ki iPhone 7 ile bu kamera cihazlarımıza gelmişti) ve 7MP ön kamera dikkatleri çekiyor. Öte yandan 10 saat batarya ömrü ve USB3 hızlı şarj özelliği de yeni iPad’de dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni iPad Pro 64 GB’tan başlayan hafıza seçenekleri ile 649 dolardan başlayan fiyattan satışa sunulacak.

Apple’ınürün pazarlama müdürü Greg Joswiak tarafından açıklanan yeni tabletleri hakkındaki basın notu ise şu şekilde:

Şimdiye kadar geliştirdiğimiz en kapsamlı ProMotion görüntü içeren, güçlü ve yeni A10X Fusion çipe sahip, iPhone 7 sistemine sahip gelişmiş kamerayla birlikte gelen en güçlü iPad. iOS 11 ile birlikte yeni iPad Pro modelleri ile kullanıcılar yaptıkları şeyler radikal olarak değiştirecekler.

Yeni iPad Pro hakkındaki düşünceleriniz neler? Bizlerle paylaşın..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir