iOS 5.1 ve iTunes 10.6 Güncellemesi Yayınlandı

Yeni iPad ve Apple TV 3. nesil ile beraber bir çok yeniliğin tanıtıldığı bugünkü Apple etkinliği ile beraber beklenen iOS 5.1 güncellemesi ile beraber iTunes 10.6 sürümü yayınlandı. iOS 5.1 ile beraber özellikle cihazların batarya ömrüne yönelik iyileştirmelerin olduğu duyuruldu. Bir kaç kamera uygulaması geliştirmesi ile beraber Siri’ye japonca desteğinin de geldiği iOS 5.1 şu anda indirilebilir durumda. iPad’de video gösterim (oynatma) özelliklerinde yenilikler, iPad kamera uygulamasına ait düzenlemeler ve kilit ekranındayken kamera hızlı erişim butonunun yer alması dikkat çekiyor. iCloud için bilgisayara ihtiyaç duymadan direk cihazımızdan fotoğrafların kaldırılabilmesi de beklenen gelişmeler arasındaydı.

Güncelleme henüz çok yeni olduğundan bulunulan ülkeye göre henüz iTunes veya cihazınızda güncelleme göremeyebilirsiniz ki kısa süre sonra güncelleme bilgisine de erişebileceksiniz. Bilindiği gibi cihazınızın ayarlar ve hakkında kısımlarında sürüm güncellemesine dair kontrolü veya direk yükleme işlemini de yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

iTunes 10.6 ile beraber 1080p desteğinin de iTunes’e gelmiş olduğunu göreceksiniz. Tüm güncellemeler için (eğer otomatik güncelleme denetleyicisi aktif değilse) iTunes’ten “Yardım >> Güncellemeleri Denetle” menüsünden güncellemeleri bulup yükseltme işlemini otomatik olarak yapabilirsiniz. Ayrıca iTunes 10.6 sürümünü buradaki bağlantıdan da indirip kullanabilirsiniz.

Eğer cihazınızın SHSH kaydını almamışsanız bu konuda aceleci olmanızı tavsiye ediyoruz, ayrıca iOS 5.1 için jailbreak imkanının bulunmadığını, iTunesten direk olarak yapılacak bir iOS güncellemesinin sim kilitli cihazlar için sorun oluşturacağını da hatırlatırız. Sim kilitli cihazlar için sürüm yükseltmesi konusunda aceleci olmamanızı tavsiye ediyoruz.

13 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir