Android Jelly Bean İçin Flash Player

iOS cihazların en büyük eksikliği maalesef flash desteğinin olmaması. Android, flash desteğiyle iOS işletim sisteminin bir adı önünde olsa da, Jelly Bean güncellemesiyle Adobe Flash Player desteğini resmi olarak kestiğini açıkladı.

flash player, jelly bean

Android işletim sisteminin flash desteklemesi sebebiyle akıllı telefonlarda ve tablet bilgisayarlarda birçok web sayfasını bilgisayar kullanabiliyor gibi görüntüleyebiliyordunuz.

Görüntüleyebiliyordunuz diyoruz çünkü, yaz aylarında Adobe firması tarafından yapılan açıklama, bundan sonra Android desteği verilmeyeceği yönündeydi. Bu sebeple bundan böyle mobil sistemler için flash player çıkarılmayacak. Üstüne üstlük güncelleme yapılmayacağı için Flash player Google Play Store’dan da kaldırıldı.

Android 4.1 ve üzeri Jelly Bean sürümü kullanıyorsanız, cihazlarınızda Adobe Flash Player kullanamayacaksınız demektir. Her ne kadar Google Play Store’da bulunan Adobe AIR flash mobil desteği sunuyor olsa da, tam olarak gereksinimlerimizi sağladığı söyleyemeyiz.

Android işletim sistemi için Flash Player Google Play Store’dan kaldırılmış olsa da, buradaki linke tıklayarak indirebileceğiniz .apk dosyasıyla flash playeri mobil cihazınızda kullanabileceksiniz.

Uygulamanın güncellemesi olmadığından sorunlar yaşamanız muhtemel olup, büyük ihtimalle birçok cihazınızda ve birçok Android sürümünde rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir