Apple İki Aşamalı Güvenlik Doğrulaması Nasıl Aktifleştirilir?

Dün itibariyle Apple tarafından FaceTime ve iMesaj için iki aşamalı güvenlik doğrulama özelliği getirildi ve bu ikisiyle birlikte yeni cihazlarda ve Web üzerinde iCloud girişi yaparken iki aşamalı güvenlik doğrulaması gerekiyor.

Bu güvenlik doğrulamasını aktif hale getirerek kişisel güvenliğinizi en yüksek düzeye çıkarabilirsiniz ve bu sayede bilgilerinizin çalınmasını engelleme yolunda adım atmış olacaksınız.

Eğer iki adımlı güvenlik doğrulamasının nasıl aktif hale getirebileceğinizi bilmiyorsanız, altı adımdan oluşan bu yöntemi hep birlikte uygulayacağız.

İlk olarak neden bu yöntemi kullanmalıyım diye sorabilirsiniz. Cevabı çok basit, yukarıda da bahsettiğimiz üzere kişisel güvenliğinizi ve Apple ID’nizi korumak. Eğer birisi şifrenizi öğrenirse, sizin bilgilerinizle giriş yapamayacak ve bu sayede bilgileriniz güvende olacak.

Bu iki aşamalı güvenlik tedbiriyle birlikte, eğer birisi bilgisaya veya yeni bir cihaz ile sizin hesabınıza giriş yaparsa, cihazınıza gönderilen pin kodunu girmesi veya değişiklik yapılmak istendiğinde 14 rakamdan oluşan anahtar kodun girilmesi gerekecek.

İki aşamalı güvenlik işlemi şu şekilde aktfleştirilebiliyor:

Adım 1: İlk olarak Apple’ın Apple Kimliğim sayfasına (appleid.apple.com) sayfasına bilgisayarınızı kullanarak girerek Apple Kimliğinizi Yönetin kısmından Apple giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yapın

Adım 2: Giriş yaptıktan sonra, sol tarafta bulunan Parola ve Güvenlik kısmına tıklayarak giriş yapın.  Eğer daha önce tanımlamış olduğunuz güvenlik soruları varsa, bunlar karşınıza çıkacaktır, bu soruları cevaplayın ve daha sonra Güvenlik Ayarları sayfasına yönlendirileceksiniz ve orada İki Aşamalı Doğrulama kısmını göreceksiniz. O bölümde bulunan başlat linkine tıklayın ve işleminize devam edin.

Adım 3: Birkaç bilgi aşamasından geçtikten sonra, size üç gün beklemeniz gerektiğini söyleyen bir uyarı gelecek. Bu üç günün amacı sizin gerçekten siz olduğunuzu teyit etme amaçlı olacaktır.

Adım 4: Üç günün ardından giriş yaptığınızda, iCloud hesabınıza giriş yapan cihazların listesi çıkarılacak. Doğrula seçeneğini seçerek cihazınıza SMS veya iPhone’umu Bul aracılığıyla dört haneli bir Pin kodu gönderilecek. Gelen kodu ekrana girerek doğrulamak istediğiniz tüm cihazlar için bu işlemi tamamlamalısınız.

Adım 5: Gelecek sayfada size 14 haneli bir kurtarma anahtarı verilecek ve bu kodu güvenli bir yere kaydettiğinizden emin olun –Apple bu kodu yazdırmanızı veya bir yere yazmanızı önermekte. Gelecek sayfada da bu kodu doğrulamanız istenecek. Unutmayın, bu kodu unutursanız ve gelecekte şifrenizi unutursanız hesabınız sonsuza dek kilitlenebilir.

Adım 6: Son olarak iki adımlı güvenlik doğrulamasının şartları ve risklerini okuyup onaylamanız gereken bir sayfa gelecek. Anladım kutusunu tıklayarak İki Adımlı Doğrulamayı Aktif Et butonunu tıklayın. Bu aşamada adımınızın tamamlandığını gösteren bir ekran gelecek ve işleminiz tamamlanmış olacak!

Bundan sonrası her ne kadar acı gibi görünse de aslında çok kötü değil, keza güvenliğiniz herşeyden önemli. Başkaları Apple hesabınıza giriş yapmak istediğinde onları durdurmanın en iyi ve en kolay yöntemi bu keza. Apple ID şifresi hiç bu kadar güvenli olmamıştı!

Sorularınız, sorunlarınız ve önerileriniz için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir