Apple’a bir Videolu Gönderme de Nokia’dan geldi

Telefon pazarındaki rekabet günden güne artıyor, pazar hayli kızışıyor apple’ın işi de bir hayli zorlaşıyor. Apple‘ın işinin zorlaşmasının asıl sebebi teknolojisi değil elbette. Asıl zor meselesi apple ve diğerleri şeklindeki bir algının tüm dünyada ve tüm teknoloji üreticilerince kabul ediliyor olması. Böyle bir kabul bir yandan tabiki apple’ı gururlandırabilir ama diğer yandan da tüm hepsinin hedefi konumuna da getiriyor. Hepsinin tüm dertleri bitiyor ve bir bir apple’a saldırmaya başlıyorlar.

Nokia Lumia 920 ile iPhone 5'e videolu gönderme

Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S3 reklamlarında video ile iPhone 5’e bir gönderme yapmıştı. Şimdi de bu rolü Nokia üstlendi. Nokia‘nın yeni çıkardığı Lumia 920 modeliyle reklamlarını hazırladı ve iPhone’a bir göndermede o yaptı. Birçok renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulan Lumia 920, iPhone’un siyah ve beyaz renkteki ısrarını takıntı yapmış ve oradan yüklenmeye çalışmış. Hazırlanan animasyon reklam filmi aslında eğlenceli. Şehirde siyah ve beyaz bir yaşam sürülüyor. iPhone 5 almak için kuyrukta bekleyenlerden biri iPhone’unu eline alıyor ve sarıya boyuyor. İşte o an tüm dünya duruyor sanki. Gergin bir bekleyiş ardını renkli bir hayata devrediyor falan filan işte. İzleyince görürsünüz.

Windows phone 8’in de çıkacak olması bu reklamların da aslında bir diğer nedeni. Yani rakipler arasında windows’da var. Bu da ayrı bir yazı konumuz olacak aslında. Ama ortalık biraz daha karışsın. Windows phone 8 görücüye bir çıksın hele biz de ona göre konuşacağız. 😉

Şimdi lafı uzatmadan videoyla baş başa bırakalım:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir