Apple Watch Su Geçirmez mi?

Henüz ülkemizde satışa girmemiş hatta ön sipariş aşamasına bile geçmemiş olmasına karşın Apple’ın yeni akıllı saati Apple Watch hakkında hepimizin merak ettiği sayısız konu bulunuyor. Her ne kadar ülkemize ateş pahası bir fiyattan gelecek olsa da her iPhone sahibinin en büyük dileği artık bir de Apple Watch sahibi olmak.

Apple Watch, şimdilerde özellikle ülkemizin kapalı kara kutusu… Herkes ürün hakkında birçok konuyu merak ediyor. Bunların başında da kuşkusuz su konusu geliyor. En nihayetinde bu bir teknolojik ürün olmasına karşın sürekli olarak vücudumuzda bulunacak. Yüzümüzü yıkarken, yaz gününde sıcakta şıpır şıpır terlerken Apple Watch sürekli kolumuzda olacak. Bu da muhtemelen akıllara Apple Watch Su geçirmez mi sorusunu getiriyordur.

Bu yazı içerisinde sadece Apple Watch’ın su geçirmezliği hakkında değil aynı zamanda Apple Watch’ın su ile imtihanı hakkında da öğrenilenleri sizinle paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle ilk popüler sorumuz ile başlayalım;

Apple Watch Su Geçirmez mi?

Birçok beklentinin aksine ve Apple Watch Health & Fitness’ın şirket web sitesinde yer alan verilere göre Apple Watch su geçirmez değil. Bu yine de hemen sizi hayal kırıklığına uğratmasın, her konuda ince düşünmeyi kendisine görev edinmiş olan Apple bu konuda da ince düşünürlüğünü sergilemiş ve Apple’a su rezistansı eklemiş. Şimdi, öyle umuyorum ki kafanız biraz daha karışmış olmalı o zaman konuyu daha da detaylıca inceleyelim.

Apple Watch su geçirmez yapısına sahip olmamasına karşın suya karşı oldukça dayanıklı bir yapısı mevcut. Biraz önce örneğini de verdiğim gibi şıpır şıpır terlerken veya sabah yüzümüzü yıkarken hatta kim bilir belki de güzel bir Nisan yağmuru altında romantik yürüyüşler yaparken Apple Watch bu durumdan hemen etkilenip nem kapmayacak. Ancak elbette bu durum cihazın sağlığı için pek önerilen bir şey değil. Apple Watch’ın kendisi üzerinde durum buyken kordonlarında bir su rezistansının da olmadığını hatırlatmak gerekiyor

Apple Watch üzerinde IPX7 adı verilen bir su rezistansı bulunduruyor. Yani durum Apple Watch için bir adım daha iyi fakat bantlar konusu söz konusu olunca haliyle Apple Watch’ı biraz sudan ve diğer etmenlerden saklamamız gerekecek. En azından daha özenli bir kullanım alışkanlığı için kendimizi eğitmemiz gerekecek de diyebiliriz.

IPX7 Nedir?

IPX7 uluslararası şekilde teknik olarak kabul gören bir standarttır. Bu standarta sahip olmak demek 1 metre su altında yaklaşık olarak 30 dakikaya kadar cihazın kurtarılması/dayanması ihtimali oluyor. Bu bir metrelik ölçü her yükselişe geçtiğinde Apple Watch’ın dayanma süresi de haliyle buna oranla düşecek. Özellikle yüksek basınç altında Apple Watch’lar anında kullanılmaz hale gelebilecek. Muhtemelen düşünmüyorsunuzdur fakat Apple Watch ile okyanus altında bilinmeyenleri keşfetmeniz imkansız olacak. Bunu biliyorsanız, muhtemelen  Apple Watch ile denize girmenizin de cihazınızı kaybetmenize neden olacağını hatırlatayım.

Apple Watch ile duşa girilebilir mi?

Teknik açıdan baktığımızda Apple Watch için bu durum çok büyük bir risk engeli teşkil etmiyor ancak diğer yandan bantların bu durumdan etkileneceğini düşünürsek yine aynı şekilde Apple Watch ile duş almanız önerilmiyor. Bir keresinde tanıtım aşamasında Tim Cook, Apple Watch’ı ile duş aldığını söylemişti. Bunun ne kadar doğru olduğu ise tartışılır. Apple resmi olarak size ürününüz ile duşa giremezsiniz demiyor fakat girdiğinizde karşılacağınız olumsuz bir durum ve cihazın arızalanması durumunda kullanıcı hatası olarak nitelendirileceksiniz.

Apple Watch ve su hakkında sizin merak ettikleriniz neler?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir