Facebook’ta Planlanmış Gönderi Oluşturma Nasıl Yapılır?

Facebook gönderileri söz konusu olduğunda ilk akla gelen anlık gönderilerdir. Yazdığınız anda paylaşımı gerçekleşen gönderiler anlık gönderiler olarak tanımlanmaktadır. Fakat Facebook bunun yanında artık planlanmış gönderi seçeneği de sunmaktadır. Planlanmış gönderi, belirli saat veya zamana göre programlanmış gönderilerdir. Peki,

Facebook’ta Planlanmış Gönderi Oluşturma Nasıl Yapılır?

Planlanmış gönderiler ile bilgisayar başında bulunmasanız bile aktif bir sayfa elde edebilirsiniz. Planlanmış gönderiler oluşturmak için bir program veya uygulamaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Planlanmış gönderi özelliği Facebook arayüzü tarafından sunulmaktadır. Öncelikle paylaşım yapmak istediğiniz sayfaya gelmeniz gerekmektedir. Bu sayfada yayınlanma araçları butonu karşınıza çıkacaktır. Bu butonun alt başlıkları şu şekildedir: yayınlanmış gönderiler, planlanmış gönderiler, taslaklar ve süreli gönderiler. bu menüden planlanmış gönderiler seçeneği seçilmesi gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan sayfanın sağ üst köşesindeki oluştur butonuna tıklayınız. Yeni sayfa gönderisinde içeriği yazınız, isterseniz görsel koyunuz ve etiketleme yapınız. Ardından yayınlanma tarihini planla seçeneğinin altında gün ve saat belirleyiniz. Planladığınız gün ve saatin ardından en son sayfanın sağ altında bulunan planla tuşuna basarak işlemi bitiriniz.

Avantajları Nelerdir?

Bilgisayar başında olmasanız da gönderiler belirlediğiniz tarih ve saatte yayınlanır. Sayfanız aktif bir hal alır. Harcadığınız vakit azalır ve daha verimli bir şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hedef kitlenizle iletişimi talep gören saatlerde arttırabilirsiniz. Saat ve gün endeksli kampanyalar ile üyelerinizin sayfanı tekrar ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir