Google Spam Report Ne İş Yapar

Aslında başlık olarak “Google Spam Report Aracını Kullanın” şeklinde de olabilirdi ancak amacımız bu aracın kullanımını, Google’ın başarılı uygulamalarından veya hizmetlerinden bir tanesini tanıtan bir başlıkla ifade edilen bir makale yazabilirdik. Ancak ne Google bunu istiyor ne de biz işe yaramayan bu aracı kullanmaya teşvik edecek değiliz. Ancak her başarılı uygulaması gibi bu “spam report”  aracını çok daha önceleri tanıtmış ve aktif olarak da denk geldiğimiz olumsuzlukları da bu araç ile report ediyorduk.

Ancak sadece bizim değil internette bir çok hassas kullanıcının bu aracı kullanarak “spam” yaptıklarını bildirmelerine rağmen rapor edilen siteler aynen yoluna ve spam’a devam ediyor görünce biz de haklı olarak bu konuda hassas olan kullanıcıların bu hizmeti boşuna kullanmamaları yahut tek başına bu uygulamadan sonuç alamayacaklarına maalesef inanmaya başladık. Google, arama kelimeleri veya arama sonuçlarında çıkan “Google arama sonuçlarının kalitesini korumamıza yardımcı olun” sloganı ile vaad ettiği aracı, yapılan arama sonuçlarında çıkan sonuçlarda hile ile veya sadece insanları sitesine çekmek amacıyla “kelime spam’ı” diye tabir edilen şekilde kandırmaya yönelik siteleri tespit ederek bunları o sonuçlarda gerilere atma adına takip açısından oluşturulmuş bir uygulama. uygulamanın nasıl çalıştığını Spam Sonuç Raporla linkinden görebilirsiniz. Buna göre, arama motorlarını kandırmaya yönelik veya arama sonucuna göre çıkan sonuçta alakası olmayan sitelerin üstlerde yer alması vb. hallerde bu siteleri, arama motoru sonuçlarının kalitesini arttırmak adına rapor edilmesini sağlıyor.

Yahut sağladığı iddia ediliyor desek sanırım yerinde olacak, çünkü konu ile ilgili olarak google’da arama yapanlar bu spam aracı ile bildirilen raporların pek de dikkate alınmadığı ve sadece adının var olduğu izleniminde. bunun içinde google arama sonuçlarına bakmak da yeterli oluyor. Bir kelime için arama yapıyorsunuz ve ilk sıralar nedense alakasız, sadece bu kelimenin içine gömüldüğü ama içeriğin olmadığı amacın o kelimeden sitesine hit çekme amacından başka bir işe yaramadığı bir site ile karşılaşmamak artık şansa bağlı olur oldu. Google Türkiye ofisinin belki buna karşı merkezlerine bir bildrim yaparak bu aracı kullanarak rapor eden hassas internet kullanıcılarının raporlarının önemsenip araştırılmasına biraz daha önem vermesini sağlayabilir yoksa bu gidişle “spam raporu” konusunda Google’ın spam yaptığı düşüncesi oluşabilir 🙂 Şaka bir yana eğer bu hizmet aktif bir biçimde kullanılırsa bu Google’ın elinin güçlenmesi demek anlamına geleceğinden bence en önemli araçlardan bir tanesi olacaktır ama onun da neredeyse hiç önemsenmediği izlenimini üzerimizden kaldırmak için %100 spam olduğu açık, her yerinden belli olan sitelerin raporlanmasının sonucunda bu sitelerin ilgili anahtar kelimeler ve aramalarında üstlerde olmaması bizim gibi bu konuları takip eden kullanıcılara da “Evet google bu konuda hassas” dedirtmeye yetecektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir