Haydi iPhone Konuşalım!

Bugüne kadar üzerinde en çok spekülasyon yapılan teknolojik ürün olma rekorunu da elinde tutan iPhone, blogumuzdan sıklıkla vurguladığımız ay olan Ekim ayı geldi çattı ve gerek Amerika gerekse Avrupa basınında “Haydi iPhone Konuşalım!” ibareli ve 4 Ekim’i gösteren davetiyeler boy göstermeye başladı. Fransa ve İngiltere cep telefonu operatörlerinden bazılarının bu süreçte yaptığı ve muhtemel olarak iPhone 5 ile tanışılacak tarih olarak 14-15 Ekim’i işaret etmelerine dair haberler blogumuzda da yer aldı. Öyle görülüyor ki bu tarih iPhone 5’in piyasaya sürelüceği gerçek tarihi de yansıttığını söyleyebiliriz. Bilindiği gibi iPhone 4 duyurulduğundan bir hafta sonra ürünün dağıtıma girdiğini görmüş yeni haberi de bu kapsamda değerlendirdiğimizde 4 ekim tanıtım muhtemelen de 13-14-15 ekim de piyasada olacağı tarih diyebiliriz.

4 Ekim iOS 5 ve iPhone 5

Aslında o gün için Apple’ın ne gibi sürprizler hazırladığı hala gizemini korurken iOS 5, iPhone 5 tanıtımının yapılacağına kesin gözüyle bakılırken piyasada yer alan Android’li ve daha hesaplı sayılabilecek ürünler ile rekabet açısından Apple’ın elini daha da güçlendirecek bir iPhone 4S dedikodusu da hala tartışılıyor. Ancak iPhone 4S ile beraber iPhone 5’in çıkması pek muhtemel görünmüyor ki böyle bir durum iPhone 5’in yeteri kadar vurgulanması ve öne çıkması hususunda engel gibi görülebilir. Tabi bir ihtimalde ürünün iPhone 5 olarak değil iPhone 4S olarak lanse edilebileceği gerçeği akla daha yatkın gibi görünüyor.

4 ekim de iOS 5, iPhone 5’in lansmanı kadar o gün için sahnede ilk defa Apple CEO’su imzası ile ürün tanıtımında sahneye çıkacak olan Tim Cook’un da performansı hayli merak konusu. Gerek özel hayatı ve cinsel tercihiyle gerekse de Steve Jobs sonrası için Apple’ın geleceği hakkında o gün bir izlenim edinme imkanını bulacağız. Tim Cook her ne kadar asla Steve Jobs gibi neredeyse “ürünlerin önüne geçmiş adam” gibi olamayacak olsa da Apple’daki geçmişi ve hizmetleri ile Steve Jobs’tan sonrası için, en azından bu aşamada en uygun seçim gibi görülüyor.

Şimdi tüm kulaklar 4 ekim ve sonrasında lansmanı yapılacak olan ürünlerden gelecek haberlere çevrilmiş durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir