İnstagram Sizin Seçmediğiniz Hesapları Takip Ediyorsa Ne Yapmalısınız?

İnstagram, Ekim 2010’da Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından IOS için geliştirilen bir uygulamadır. Daha sonradan Android cihazlarda da aktif olmuştur. İnstagram, sahip olduğu filtreler ve sosyal özellikleri ile kısa zamanda oldukça popüler bir uygulama haline gelmiştir. Şu sıralar günde 40 milyon fotoğraf paylaşılmakta, saniyede 8600 beğeni ve 1000 yorum yapılmaktadır. Ayrıca bu değerler sürekli yükselmektedir. İnstagram, Nisan 2-012’de Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştır.

İnstagram’ı kullanıcılar için cazip kılan; kullanıcıların çektikleri fotoğrafları istedikleri kişilerle paylaşmaları, bunu yaparken üzerinde çok pratik şekilde filtreler kullanarak, profesyonel görünüm yaratabilmeleridir. En basit ve sıradan bir fotoğraf bile birkaç efekt ile göz kamaştırıcı bir hal alabiliyor.

Kullanıcıların bu sosyal platformda karşılaştıkları sorunlardan biri ise hesabın sizden habersiz olarak başka hesapları takip etmesidir. Peki İnstagram sizin seçmediğiniz hesapları takip ediyorsa ne yapmalısınız?

İlk olarak o hesabı sizin bilinçli olarak takip etmediğinize emin olmanız gerekir. Çünkü kendi iradenizle takip ettiğiniz veya yanlışlıkla tıkladım dediğiniz hesaplar bu sorun kapsamında değildir.

Kendi kendine başka hesapları takip eden ve hesabınızı kullanmanıza izin verdiğiniz kötü niyetli uygulamalardır.

Öncelikle bu kötü niyetli uygulamaların iznini kaldırmanız gerekir. Bunu Android uygulaması üzerinden yapamazsınız. Bilgisayarınızın tarayıcısından ‘instagram.com’ adresini açın. Ardından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. Girişten sonra profil resminize tıklayın ve ‘profili düzenle’ seçeneğine tıklayın. Bu sayfanın sol tarafındaki ‘uygulamaları yönet’ sekmesine geçin. Ardından orada listelenen uygulamalardan gereksiz gördüklerinizin yanındaki ‘Erişimi İptal Et’ butonuna tıklayın. Sonunda bu uygulamalar engellenmiş olacaktır. Ardından da şifrenizi ve hatta mümkünse kullanıcı adınızı değiştirmeniz sizin için iyi olacak işinizi garantiye almış olacaksınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir