İOS 10 İlk İzlenimler!

Beta süreci içinde olan İOS 10, geliştiricilerin elinde düzenleme ve yeni özellikler eklenme üzerine çalışıyor. Birçok yeni özellik ve arayüzde tweakslerle birlikte Apple’ın gelecek mobil işletim sistemi İOS 10 neler barındırıyor hep birlikte göz atalım!

IOS 10

Öncelikle izlenimlere başlamadan önce artıları eksileri kısmıyla başlayayım.

Artıları

-Önceden yüklenmiş uygulamaları kaldırma özelliği
-Raise to Wake özelliği
-Mesaj bölümünde yer alan eğlenceli görsel efektler

Eksileri
-Bug (Hata Bildirme) Özelliği

ios 10’nun İlk İzlenimleri

İos 10 ile Apple yeniden yapılandırılıyor diyebiliriz. WWDC 2016’da ios 10 ile yepyeni özelliklerin yer alacağı belirtilirken, hata ve geliştirmeleri de içinde bulunduracağı belirtildi. İos 10 çıkmadan önce her sürümde olduğu gibi, defalarca beta sürümlerinin ardından optimize edilerek sunuşa çıkacak. İos 10 farklı tasarımlarla eski sürümlerinden biraz farklı olmakla birlikte kolaylık sağlamak adına birçok yenilikte getirecek.

iOs 10-2

İos 10 ile gelecek olan yeni bildirim merkezinde de değişiklik olduğunu görebiliyoruz. Sık olarak yerleştirilmiş özellikler sayesinde bildirim merkezinde, göreceğiniz bildirimlerin hem daha kolay elde edilebilmesi hemde yerden tasarruf sağlayarak extra özelliklerin eklenmesi anlamına geliyor. Ayrıca bildirim merkezinden mesajlara da anlık cevap vererek hızlı mesaj özelliğini başka boyuta taşımış olacaksınız.
Mesajlar uygulamasında da farklı emojilerin eklenmesi ve görsel açıdan değişikliğe uğrayacağı da söyleniyor. Müzikte, siride, QuickType ve ios klavyesinde de birçok değişiklikle birlikte, bu değişiklikler hem düzeltme sağlaması hemde performans açısından yeni İos’i de hızlı yapacağı anlamına gelmektedir.

İOS 10’a Uyumlu Cihazlar

-iPad 4, iPad Air 1, iPad Air 2, iPad Pro (9.7in ve 12.9in modelleri)
-iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4
-iPhone 5, iPhone 5c iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE
-6.Nesil iPod touch

İos 10’nun yaklaşık 3-4 ay içinde çıkış yapması tahmin ediliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir