iOS 6 Not Defterini Geri Getirin!

iOS 6 ile ilgili bir şey gördüğümüzde bir çoğumuzun iç geçirdiğini tahmin ediyorum. En azından ben hala iç geçirenlerden ve iOS 6 özlemini yenemeyenlerdenim. iOS 7 ve hatta iOS 8’de gerçekten oldukça iyi bir tasarım mühendisliği söz konusu. Fakat iOS 6’nın tasarım çizgileri ve Steve Jobs‘ın iş başında olmuş olmasından kaynaklanıyor herhalde ki birçok kişi benim gibi hala iOS 6’ya derin bir özlem duyuyor.

Elbette geçmişe bakarak yaşamak geleceği engeller artık iOS’in yenilikçi bir şekle girmesi gerekiyordu. Bu girilen yeni şekil ile birlikte ise maalesef çok sevdiğimiz bazı şeylerden mahrum kalır olduk. Özellikle ben iOS 6’nın en çok klavyesini ve not defteri tasarımını sevenlerdendim. iOS 7 ile gelen yeni not defteri ise beni tamamen hayal kırıklığına uğratmıştı. Daha sonradan her ne kadar fonksiyonel açıdan geliştirilmiş olsa da tasarım açısından iOS 7 & 8’in not defteri gerçekten iyi bir görünüme sahip değildi. Neyse ki artık iOS 8 işletim sistemi içerisinde de tamamen sorunsuz bir şekilde iOS 6 not defterini kullanabileceğiz.

Geçtiğimiz hafta içerisinde App Store’da yerini alan Classic Notes 2007 isimli uygulama ile birlikte iOS cihazlarımız bir not defteri uygulamasına daha sahip olmuş oluyor. Bu uygulamanın en büyük özelliği ise sadece bir not defteri olması değil.

Classic Notes tasarımını tamamen özlediğimiz iOS 6’dan alıyor ve muhteşem bir performans sunuyor. Yazının başından sonuna kadar hep olumlu şeyler yazdık şimdi biraz da olumsuzlarını yazalım isterseniz. Uygulamada korkulanın aksine hiçbir uygulama içi satın alma yer almıyor. Bu da demektir ki uygulama sapına kadar gerçekten ücretsiz ama tek dezavantajı var; uygulamanın sadece İngilizce dilini destekliyor. Zaten 2007 tasarımındaki not defterinde hemen her şey butonlar ile halledildiği için ve görünüme aşina olduğunuz için bunun da bir sorun olacağını sanmıyorum.

Classic Notes 2007 Uygulamasını App Store üzerinden indirmek için tıklayın.

Orijinal not defteri uygulamasının geri gelmesini siz nasıl yorumluyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir