iOS 7 de mesaj zamanını görmek ve tek bir mesajı silmek

Eğer siz de iPhone veya iPad cihazlarınızda çok fazla mesajlaşanlardansanız bu tür önemli ipuçları cihazınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilmeniz adına yardımcı olacaktır. Bildiğiniz gibi iOS’in mesajlaşmalarımız aşamasında çok güzel bir baloncuk sohbet sitemi var. Bu sistem sayesinde bir önceki mesajı gelen kutusunda aramak zorunda kalmıyoruz ve bu da bize özellikle sürekli olmayan konuşmalar esnasında büyük bir avantaj ve kollanım kolaylığı sunuyor. Tabii, bunun yanı sıra bir de bazı olumsuz noktalar ortaya çıkıyor. Bunlardan biri mesjalarımızın zamanını görmek diğeri de mesjaımızı silmek. Aslında bunlar birer sorun değil fakat nasıl düzenlemeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. O zaman hadi başlayalım;

1- Mesajların zamanını görmek

mesaj-zamani

Baloncuk konuşma sisteminde bir mesajan zamanını direk olarak göremiyorsunuz bunun için aslında çok güzel bir şey düşünmüşler ki böylece zamanlar sürekli olarak ekranda gereksiz yere kalabalık yapmıyor ve sadece siz bir mesajın zamanını merak ettiğinizde görünüyor.  Mesajlarınızın zamanını görmek için tek yapmanız gereken şey mesaj baloncuğunu (sizin veya karşınızdakinin fark etmez) tutup sola doğru çekin, mesajın zamanını göreceksiniz.

2- Sadece tek bir mesajı silmek

Baloncuklu konuşmada bir mesajı silmek istediğinizde çoğu zaman işler çıkmaz görünür ve kısacası o konuşmanın tümünü silerek konuyu kapatırsınız. Fakat sadece tek bir mesajı silmek istiyorsanız aslında bunu gerçekleştirmeniz son derece kolaydır. Öncelikle silmek istediğiniz mesaj baloncuğunun üzerinde seçenekler çıkana kadar parmağınızı tutun, ardından “Fazlası..” butonuna basın ve silmek istediğiniz mesajları işaretledikten sonra sol altta yer alan çöp kutusu simgesine tıklayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir