iOS 8.1.1 İçin Jailbreak mı Geliyor?

ios-8-1-1-jailbreak

iOS hackerlerinin en bilindiklerinden olan iH8sn0w tarafından Youtube hesabına yeni bir video eklendi. Videoda iOS 8.1.1 sürümü kurulu bir iPad 3’e (J2a model) untethered jailbreak yapıldığı görünüyor. Bu önemli bir haber çünkü iOs 8.1.1 sürümü ile birlikte Apple Pangu ekibinin jailbreak için bulduğu açıkları kapatmış ve Pangu 8 ile jailbreak işini imkânsız hale getirmişti.

Her zaman olduğu gibi, bir sürümün jailbreak yapılabileceğinin görülmüş olması maalesef halka açık bir jailbreak aracının yayınlanacağı anlamına gelmiyor. Aslında şunu belirtmekte fayda var, daha önceleri de iH8sn0w ekibi tarafından bazı sürümlerde jailbreak yapılabildiği açıklanmış fakat halka açık bir sürüm yayınlanmamıştı.

iH8sn0w tarafından eklenen videonun açıklama kısmında ise “@XanderKitteh ile birlikte geçtiğimiz Cuma gününden beri üzerinde çalışıyoruz” ibaresi yer aldı. Ek olarak ise, “Bu, ikimizin arasında bir araştırma konusu” şeklinde bir açıklama mevcut. Öte yandan bu jailbreak işleminin 30-pin iOs cihazlar için geçerli olduğu belirtilmekte.

Her ne kadar iOS işletim sisteminin son sürümünün jailbreak yapılabildiği bilgisi güzel ve sevindirici bir haber olsa da, sizlere iOS 8.1.1 sürümüne güncelleme yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere bu jailbreak aracının yayınlanıp yayınlanmayacağı meçhul ve iOS 8.2 beta sürümünün yayınlanmış olması bu aracın yayınlanmasının önüne geçebilir.

Tekrar hatırlatmakta fayda var, eğer iOS 8.1’e güncelleme yapmadıysanız veya iOS 8.1.1 sürümüne geçiş yaptıysanız ve jailbreak yapmak istiyorsanız Apple tarafından imzalar kapatılmadan bir an önce restore yapın ve iOS 8.1 sürümünü cihazınıza kurun.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir