iTV, LG Ekran mı Kullanacak?

The Wall Street Journal gazetisinin haberine göre, iPad Mini, 4. Jenerasyon iPad, 13 inç MacBook Ppro ve iMac bilgisayarlarının ekranlarının yapımcısı olan LG, yüksek çözünürlükleü OLED ekranlar için 656.7 milyon dolar bütçe ayırdı ve 2014’ün sonuna kadar çalışmalara devam edecek. 55 inç üstü ekrana sahip olacak televizyonlardan 26 bin kağıt elde edeceği tahmin ediliyor.

LG-Electronics-OLED-TV

LG ekranların OLED uzmanı Dr. Jueng Jil Lee tarafından ortaya atılan habere göre Apple LG ile anlaştı. Diğer iddia ise Apple’ın OLED ekran ile ilgili birçok patent aldığı yönünde.

OLED teknolojisinden bahsedecek olursak, bu teknoloji güç tasarruf modu sayesinde daha az elektrik harcanmasını ve daha ince ekrana sahip olabilmesini sağlıyor televizyonların.

Apple, yıllardır OLED teknolojisi kullanıyor ve gerek masaüstü olsun, gerek mobil teknolojilerinde olsun bu teknolojiden vazgeçmedi ve LCD ekrandan şaşmayacak gibi görünüyor. Keza özel görüntülemesi sayesinde geniş görüntü açıları sağlıyor.

Japonya’da bulunan Sankei Biz gazetesinin haberinde ise, Sony ve Panasonic’in OEL ekran panelleri üzerinde çalışmalarına devam ettiği, bu girişimlerindenortaya çıkacak ürünü diğer televizyon üreticilerine satma çabaları devam ediyor.

Bakalım bu rekabetin sonucu nereye gidecek? Bir tek gerçek var ki, üreticilerin çalışmalarının sonucu yeni nesil televizyonların gelmesine, kullanıcıların daha net görüntülere sahip olmasına vesile olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir