Lockitron ile Kapılarınızı Kilitleyin

Çok değil 4 sene önce, 2008 yılında AppStore’un tanıtılmasının ardından, Apple “Bunun için uygulamamız mevcut” (there is an app for that) şeklinde bir reklam kampanyası düzenledi. Bunun için iPhone uygulamalarının çetin işler başarabildiğini vurgulayan TV reklamları düzenledi. (Kalori hesabı yapabilmesi, daire avcılığı yapabilmesi gibi)

Lockitron iPhone ile kapı kilidi

2012 yılına geldiğimizde ise, uygulamalar kalori hesabı ve kiralık daire listelemekten daha fazla şeyler yapabiliyor duruma geldi. Günümüz uygulamaları araçlarımızı park ediyor, hatta kahve bile yapabiliyorlar ve son olarak Apigy firması tarafından üretilen son ürün ise Apple uygulamalarında gelinen son nokta: Kapıları iPhone ile kilitleyip açabileceksiniz..

Apigy firması, akıllı telefonlarla çalışan kapı kilitleri üretmesiyle adını duyurmuştu ve son olarak duyurduğu ürün ise Lockitron. Lockitron, mevcut kapı kilidinize entegre edilerek, kapının kilidini Lockitron uygulamasıyla veya bir kısa mesajla açıp kilitlemenize olanak sağlayan bir cihaz.

Lockitron, mevcut kilidinize saniyeler içerisinde monte edilir. Tüm kilit modelleri desteklenmese de çoğu model desteklenmekte. Kurulumdan sonra Wi-Fi ağınıza bağlanarak kilidi dünyanın her neresinde olursanız olun kontrol etmenize olanak sağlamakta.

Cihaz gerçekten çok etkileyici. Kapınızı açıp kilitlemek için iOS uygulamasını kullanabileceğiniz gibi, eğer Bluetooth 4.0 destekli bir cihazınız varsa, onun vasıtasıyla da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca cihaz, kapı açıldığında veya kilitlendiğinde size bildirim göndemekle beraber, erişim iznini dilediğiniz kişilere verebiliyorsunuz.

Şu an sadece ön sipariş verebileceğiniz Lockitron, kısa bir süreliğine 149$ gibi bir fiyattan alıcılara sunuluyor. Ön sipariş verenlerin cihazlarının 2013 yılının Mart ayı gibi kargolanması öngörülüyor. Tabi bu ülkemize gelir mi? Gelirse ne zaman gelir? orasını bilemiyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir