Mac OS X 10.8.5 ile gelen yenilikler ve çözüme kavuşmuş sorunlar

Apple işletim sistemindeki başarısını yanlızca mobil arenada değil masaüstü alanında da devam ettiriyor. Son sürüm Mac işletim sistemi Mac OS X yeni güncellemeleriyle gücüne güç katmaya devam ediyor. Her ne kadar Windows kullanıcıları için farklı ve alışılması güç gibi gelse de, bir defa alıştığınızda kesinlikle vazgeçilmeziniz olmaya aday bir kullanım deneyimi sunuyor. Zaten bundaki başarısı özellikle Mac Book ve Pro modellerinin satışlarından ve dolayısıyla gelen müşteri memnuniyetinden kendini gösteriyor.

Ara güncellemelerin devam ettiği Mac OS X’te, 10.8.4 sürümünün ardından 10.8.5 sürümüni de kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Tabiki bu ara güncelleme ile önceki sürümlerde meydana gelen problemler çözüme kavuşuyor ve daha stabil bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bunun yanı sıra; bazı yenilikler de gelmiyor değil.

Mac OS X 10.8.5

Özellikle bir problemden bahsetmeye değer. 802.11ac Wi-Fi kablosuz ağ kartı kullanan makinelerde yaşanan performans problemleri tamamen çözüme kavuşmuş. Gerçek anlamda ağ bağlantısı hızında bir artış görebilmeniz mümkün. Son sürüm kablosuz ağ sürümünü kullanıp da bu tür bağlantı sorunları yaşayanlar oluyordu. Buna bir çözüm getirildi ve birçok internet bağımlısı kullanıcı rahatladı diyebiliriz.

802.11ac tip son nesil Wi-Fi modülü, özellikle son tanıtımı (WWDC) yapılan Macbook Air‘lerde görülmüş ve yüksek memnuniyet sağlayan bataryaların yanısıra kazanılan yeniliklerden olmuştu. Performans anlamında 50 MB/saniye üzerinde bir aktarım hızı vaat ediyor. Buna pek yaklaşanı da göremedik henüz ama sanıyorum bu da ileride tam performansına kavuşacaktır diye ümitlenmiştik. Zira 20-30 MB/saniye arasında gezinen kullanıcı sayısı bir hayli fazla.

İşte bu sorunu yaşayanların da sesine kulak verilecek ve 10.8.5 sürümü ile sanıyoruz tüm bağlantı sorunları ortadan kalkmış olacak. Gelmesi çok yakın olan güncellemeyi, Apple Software Updater aracılığıyla görebilir ve Mac‘inize uygulayabilirsiniz. Tabiki her güncellemeden evvel olduğu gibi bunda da yedek (Time Machine ya da Carbon Copy Cloner) almanızı öneririz.

Peki aranızda bu tür bağlantı problemi yaşayanlar var mıydı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir