Samsung İntikam Mı Alıyor?

Apple’ın Samsung’a açtığı patent davalarını herkes bilir. Bu davalar, Samsung’un zor durumda kalmasına neden oluyor gibi görünse de, Samsung kaybettiği paraları ilginç bir yolla geri almanın peşine düştü bile.

Apple vs Samsung patent savaşları

Samsung ile Apple arasındaki çekişme tam gaz devam ediyor. Apple’ın patent davalarının öcünü almak isteyen Samsung, zararını Apple’a sattığı ürünlerle çıkarmaya çalışıyor. Bu bağlamda, Samsung dünyada kendisinden başka üreteni olmayan işlemcilerin fiyatını %20 arttırma yoluna gitti.

Bilindiği üzere Apple, Ram, Flash Depolama gibi bileşenleri kendisi üretmek yerine farklı firmalardan almayı tercih ediyor. Bu tarz bileşenlerdeki bağlarını Samsung’la koparan iPhone üreticisinin, bu fiyatı kabul etmekten başka çaresi yok gibi görünüyor. Kore’nin önde gelen gazetelerinden Chosun Ilbo‘nun yaptığı habere göre, Apple Samsung’un belirlediği fiyatı kabul etmek zorunda. Keza Apple’ın işlemcilerini dünyada tek üreten firma Kore firması.

Apple ve Samsung arasındaki “patent savaşları” devam ededursun, Samsung yakın tarihte Apple’a karşı büyük bir yenilgiye uğramış ve 1 milyar dolar ödemeye mahkûm edilmişti.

Sizce bu fiyat artışı Apple ürünlerinin fiyatlarını etkiler mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir